Zostań webmasterem!

Okładka książki Zostań webmasterem! autora Paweł Wimmer, 8387211850
Okładka książki Zostań webmasterem!
Paweł Wimmer Wydawnictwo: Helion informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
2002-01-01
2002-01-01

Kup Zostań webmasterem! w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zostań webmasterem!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zostań webmasterem!

Jeszcze kilka lat temu ta książka miałaby ocenę: rewelacyjna. Teraz jednak, jak większość książek informatycznych, lekko się zdezaktualizowała.
Jednak autor pisze fenomenalnie prosto o jakby nie było języku programowania - dużo przykładów, wyjaśnień, rysunków lub zdjęć (choć czarno-białych, ale wystarczająco czytelnych).
Autor omawia po kolei różne elementy HTML dotyczące czcionek, wykazów, odsyłaczy, grafiki czy tabel i formularzy, a potem przechodzi do podstaw CSS. Jednakże równie wartościowy jest rozdział "Narzędzia webmasterskie", gdzie opisuje i przedstawia programy (dużo z nich jest bezpłatnych) w zakresie poszczególnych funkcji typu edytor HTML, cięcie grafiki, sprawdzanie poprawności kodu czy wysyłanie na FTP.
Wartością dodaną jest też płyta, zawierająca może stare wersje opisanych programów (nowsze można przecież ściągnąć samemu),ale zawierająca również dobrze opracowane dokumenty np. specyfikację języka HTML, tabelę znaków specjalnych, tabelę kolorów, 180 efektów we flash oraz kilkadziesiąt użytecznych linków do różnych stron, które będą pomocne każdemu webmasterowi.

Autor omawia po kolei różne elementy HTML dotyczące...

Cytaty z książki Zostań webmasterem!

Dodaj cytat z książki Zostań webmasterem!