Księżycowy pocałunek

Carla Neggers Wydawnictwo: Harlequin literatura piękna
KISS THE MOON
2006-01-01
2006-01-01

Kup Księżycowy pocałunek w ulubionej księgarnii

Oceny książki Księżycowy pocałunek

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księżycowy pocałunek

Interesujący romans.

Interesujący romans.

Czytało się dobrze, ale w sumie bez szału. Przez ponad połowę książki główna bohaterka kłamie, aby chronić dwójkę ludzi, którym na tym nie zależy (a przynajmniej takie sprawiają wrażenie). Do tego w jej kłamstwa nikt nie wierzy, co mówią jej wprost, a ona mimo to trzyma się swojej wersji. Gdy przychodzi do rozwikłania intrygi, nagle na rozwiązania, które przez wiele lat nikomu nawet nie postały w głowie, wpadają wszyscy naraz. A jak na romans, jakoś bardzo dużo tego romansu tu nie ma. Na plus jednak zasługuje fakt, że pod koniec pojawiło się parę elementów zaskoczenia. Może po tej opinii tego nie widać, ale generalnie książka nie jest zła, nie nudzi i czyta się szybko. Ale jak już napisałam, szału nie ma, czytałam lepsze książki.

Romans z zagadką kryminalną w tle. Dobre wyważenie wątków. Przeszłość przeplata się z teraźniejszością. Wzajemne zauroczenie dwojga bohaterów o niespokojnej awanturniczej naturze. Zagadka sprzed pół wieku i zupełnie aktualne zagrożenie. Dobrze poprowadzone postaci pierwszo i drugoplanowe. Autorka wzniosła swoją powieść ponad przeciętny poziom harlequinowych historii. Jest mniej wybuchów emocji, a więcej podbudowy psychologicznej postaci niż w typowym kieszonkowym romansie. Czyta się szybko i przyjemnie. Piękne okoliczności przyrody i romans, czyli dobra pozycja na wyciszenie i oderwanie mózgu od problemów codzienności. Pióro lekkie i sprawne. W sumie miło się czyta i śledzi wątki.

115 użytkowników ma tytuł Księżycowy pocałunek na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł Księżycowy pocałunek na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Księżycowy pocałunek

Carla Neggers
Carla Neggers
Amerykańska pisarka. Jej powieści znajdowały się na liście bestsellerów New York Times'a. Skończyła Uniwersytet w Bostonie. Udziela się jako nauczycielka pisania powieści. Wraz z mężem remontuje swój dom niedaleko malowniczego Quechee Gorge Vermont.

Cytaty z książki Księżycowy pocałunek

Carla Neggers Księżycowy pocałunek Zobacz więcej