Miecz

- Sword
- 2003-01-22
- 2003-01-22
- Marta Koniarek
Od pięciu lat Raj Whitehall prowadzi swoich ludzi przez oblicze planety Bellevue. Szablą i bagnetem, z pomocą swoich zaprzysiężonych towarzyszy i zabójczo przebiegłej żony Suzette, pokonuje jedno barbarzyńskie plemię za drugim. A teraz ostatnie z nich, Brygada, skłoniła głowę przed władzą Rządu Cywilnego Świętej Federacji. Wydaje się, iż misja Raja mająca na celu ponowne ustanowienie Federacji na Bellevue, jako preludium do wskrzeszenia międzygwiezdnej cywilizacji, zmierza we właściwym kierunku. Centrum – starożytny komputer bojowy szepczący w umyśle Raja – jest bardzo zadowolone. Jest tylko jeden problem – Barholm Clerett, władca Raja. Paranoidalne podejrzenia Barholma względem Raja rosły z każdym jego osławionym zwycięstwem, a teraz Clerett myśli tylko o jednym: Raj Whitehall musi umrzeć.
Kup Miecz w ulubionej księgarni
- Fantastyka naukowa 1
- Poszukiwane 1
- Sci-fi 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miecz
Ostatnia część nie zawiodła choć moim zdaniem przydało by się kilka wątków pobocznych. Przez pięć książek ciągle ten sam schemat 1/3 książki to przygotowania do wojny a 2/3 to sama wojna. Dobry książka z gatunku militar fantasy ale seria "Marsz" David Webera bije ją na głowe