Oszukasz mnie raz

Okładka książki Oszukasz mnie raz autora Fern Michaels, 9788324133604
Okładka książki Oszukasz mnie raz
Fern Michaels Wydawnictwo: Amber Seria: Wszystko dla Pań literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Wszystko dla Pań
Fool me once
2009-05-01
2009-05-01
Maria Górna

Kup Oszukasz mnie raz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Oszukasz mnie raz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oszukasz mnie raz

Zdecydowanie lektura dla kobiet , które maja nadmiar wolnego czasu

Zdecydowanie lektura dla kobiet , które maja nadmiar wolnego czasu

111 użytkowników ma tytuł Oszukasz mnie raz na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Oszukasz mnie raz na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Oszukasz mnie raz

Fern Michaels
Fern Michaels
Jedna z najpopularniejszych na świecie autorek bestsellerowych ekscytujących i poruszających powieści dla pań. Jest od lat jedną z najsławniejszych autorek powieści kobiecych. Lista życzeń, Na krańcu tęczy, Pełnia życia, Powrót, Odnaleziona, Tylko ty, Przebój dla Sary, Brzydkie kaczątko, Wszystko czego pragniesz zostały wydane w milionach egzemplarzy. Równie wielką popularnością cieszą się romanse historyczne Fern Michaels, takie jak Duma i namiętność.

Raj na ziemi Mary Alice Monroe
Raj na ziemi
Mary Alice Monroe
Po przeczytaniu pierwszych stron pomyślałam, że będzie, to książka w stylu Sparksa, czyli o wspomnieniach starszej Pani, a tu miłe zaskoczenie... Muszę przyznać, że trochę przypominała mi książkę Sparksa, pt.: "Ostatnia piosenka", ale "Raj na ziemi" o wiele bardziej mi się podobał. Czytelnika pochłania klimat tej książki. Olivia ma 69 lat i jej życie dobiega końca. Wierzy, że pokona problem z, którymi jej rodzina zmaga się od 20lat. W tej książce wyrok śmierci, nie staje się końcem drogi, ale początkiem czegoś nowego, odkryciem siebie na nowo. Cara i Palmer, to dzieci Olivi. Córka nie utrzymuje z nimi kontaktu przez zdarzenia z przeszłości, a syn jest oddany matce, ale wręcz "steruje" jej życiem. Jest też Toy, której Olivia pomaga i wspiera. Gdy Olivia wyznaje dzieciom prawdę o stanie swojego zdrowia, to Cara (córka marnotrawna) staję się jej opoką, otacza ją miłością i umila jej ostatnie chwile. A Palmer nie przyjmuje tego do wiadomości, wyrzuca myśl, że matka wkrótce umrze i odsuwa się od nich. W tym miejscu, którego Cara nienawidziła przez większość życia odnajduje miłość, szczęście, radość, przyjaciół i ma okazję być ze swoją mamą i poznać się na nowo. Jest też Brett, który okazuję się miłością jej życia. Tu znajduje wszystko czego pragnęła całe swoje życie. Z tej książki także wiele można dowiedzieć się o żółwiach, bo przeważnie ulubione zwierzęta ludzi, to koty, psy, rybki, a tu ukochane zwierzęta bohaterów tej książki, to żółwie. Klub Miłośników Żółwi, to grupa przyjaciół oddana niezwykle tym stworzeniom. Piękna książka, napisana w taki sposób, że człowiek czuję się błogo jakby był na tej plaży, w tym domu i w innych miejscach. Wciągająca książka, którą skończyłam czytać z westchnieniem i poczuciem, wiary,nadziei... Warto też podkreślić, że w tej książce najistotniejszy jest wątek o roli mamy w życiu dziecka (w tym przypadku córki). Mama, to nie tylko osoba, to głównie uczucie jakimi nas otacza, to czego nas uczy, rozmowy, gesty - zostają w nas do końca życia. Niezwykłą opiekuńczość żółwiej mamy wobec swoich jaj, łza, która jej spływa gdy odchodzi i zostawia jaja także jest symbolem roli mamy. Na prawdę warto przeczytać tę książkę.
Natalia - awatar Natalia
oceniła na1010 lat temu
Gwiazdy prowadzą do domu Luanne Rice
Gwiazdy prowadzą do domu
Luanne Rice
Powieści obyczajowe, zwłaszcza z wątkiem romantycznym, nie przestają cieszyć się olbrzymim zainteresowaniem czytelników. Również Gwiazdy prowadzą do domu są bestsellerem, a raczej były nim w 2000 roku. Na pniu prawa do ekranizacji zakupił Hallmark. Kto widział Dom dla mojej córki, ten zna tę historię. Główną bohaterką jest Dianne, której losy na przestrzeni kilkunastu lat poznajemy dzięki licznym retrospekcjom. Jako siedemnastolatka straciła ojca i mieszkała z matką. Kiedyś zwróciła na siebie uwagę przystojnego Alana, sama jednak zakochała się w jego bracie, Timie. Ba, wyszła za niego. Kiedy okazało się, że ich córka będzie niepełnosprawna, facet ulotnił się. I w tym momencie wrócił Alan, który wziął odpowiedzialność za żonę brata oraz swoją siostrzenicę. Jako lekarz przez całe lata opiekował się małą Julią. Co dalej, nie zdradzę, choć wielu rzeczy można dowiedzieć się już z dramatycznego prologu, który rozgrywa się w Nowym Jorku. Historia jest na szczęście dobrze napisana i naprawdę wciągająca. Na nudę miejsca nie ma. Tyle że Gwiazdy prowadzą do domu niewiele więcej oferuje. Zwykłą, ciepłą, pogodną historię z odrobiną nadziei, przypominającą raz po raz, że życie może naprawdę się nie układać, ale to nie znaczy, że nie pojawią się w nim promyki szczęścia. Głębi psychologicznej tu nie ma, żadnych zaskakujących zwrotów akcji też. Ot, przyjemna lektura ku pokrzepieniu serc. Zwłaszcza tych kobiecych. Więcej recenzji: https://zdalaodpolityki.pl/category/ksiazka/ Zapraszam do współpracy autorów i wydawców!
Michał Zacharzewski - awatar Michał Zacharzewski
Ostatnie lato w Arkadii Deirdre Purcell
Ostatnie lato w Arkadii
Deirdre Purcell
Deirdre Purcell to autorka zupełnie mi nieznana. Na książkę natknęłam się w bibliotece i oczarowana opisem oraz pięknym widokiem na okładce postanowiłam ją przeczytać. To historia trzech zaprzyjaźnionych kobiet, których życie pewnego lata obraca się o przysłowiowe 180 stopni. Przyjaciółki Rita, Tess i Maddy wiodą z pozoru spokojne i beztroskie życie , jednak pewnego lata we Francji każda przekonuje się jak szybko ten spokój może zostać zburzony. Czy już wcześniej były znaki, że coś jest nie tak? Czy przyjaciółki naprawdę są szczęśliwe w swoich małżeństwach? Historię poznajemy z perspektywy każdej z kobiet. Każda z przyjaciółek opowiada o tragicznych wydarzeniach, które je spotkały. Autorka poruszyła tu temat zdrady, choroby nowotworowej i nieuchronnej śmierci bliskiej osoby, alkoholizmu oraz pedofilii. Plusem jest dla mnie przedstawienie sytuacji ze strony bohaterek i pokazania ich zmagań z przeciwnościami, minusem natomiast było to, że powieść momentami stawała się nużąca i chciałam ją wreszcie skończyć czytać. Po temacie książki spodziewałam się, że będzie więcej dynamizmu i napięcia. "Ostatnie lato w Arkadii" opowiada o sytuacjach, które mogą spotkać każdego. Mimo, że akcja biegnie tu powoli uważam, że książka jest warta przeczytania. Podobało mi się , że przyjaźń między bohaterkami mimo tylu nieszczęść trwa nadal, każda mimo, że zmaga się z własnymi problemami znajdzie czas dla drugiej. Myślę, że sięgnę po inne powieści tej autorki.
Deutschland91 - awatar Deutschland91
Zbrodnia na klifie Carla Neggers
Zbrodnia na klifie
Carla Neggers
Cztery dni po ślubie Abigail Browning, która jest detektywem do spraw wydziału zabójstw przeżywa wielki dramat,straszną tragedię; jej mąż zostaje zastrzelony na skalistym wybrzeżu wyspy Mount Desert. Czy był on jedyną przypadkową ofiarą przemocy, czy też ktoś chciał jego śmierci. To pytanie zadaje sobie Abigail od ponad siedmiu lat, prześladuje ją. Pewnego dnia otrzymuje anonimowy telefon, zamierza wrócić na wyspę, żeby znaleźć zabójcę swego męża.Czy ten telefon okaże się tym tylko kolejnym fałszywym tropem, czy uda się w końcu udowodnić, że Chrisa zamordowano z prawdziwą premedytacją? Przyjaciel rodziny Owen Garrison, ma ciągle te wyrzuty sumienia, że odnalazł zbyt późno Chrisa, by go ocalić i uratować. Abigail pomaga teraz rozwikłać tę zagadkę tajemniczego zabójstwa kto zabił Chrisa, kto ukrywa się za tym? Historia bardzo przerażająca, życiowa, ciekawie skonstruowana. Dobra fabuła, trzyma w napięciu, szybka akcja i wątek kryminalny też jest. Główna bohaterka Abigail to znakomita Pani detektyw zajmująca się sprawami zabójstw świetnie poradziła sobie z rozwiązaniem zabójstwa swojego męża od razu ją polubiłam jest miłą, życzliwą osobą da się lubić. Powieść Kryminalna napisana w bardzo dobrym stylu,zachwyciła i przeszła moje najśmielsze oczekiwania nie wiedziałam, że tak doskonała będzie ta powieść w bibliotece stała na półce i mnie skusiła do przeczytania nie rozczarowała mnie, a natomiast zaskoczyła,wzruszyła. Ten kryminał zaciekawił mnie,a okładka zaintrygowała więc postanowiłam dać jej szansę. Czytałam z zainteresowaniem, wciąga i to bardzo wzbudza ogrom emocji,dużą dawkę grozy. "Zbrodnia na klifie" jest powieścią kryminalną naprawdę wciągającą,mocną...rewelacja po prostu.
Justyś - awatar Justyś

Cytaty z książki Oszukasz mnie raz

Dodaj cytat z książki Oszukasz mnie raz