Pomidory w gruncie i pod folią

- poradniki
- Rośliny uprawne [Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne]
- 1987-01-01
- 1987-01-01
Książka zawiera m.in. następujące zagadnienia:
- znaczenie gospodarcze pomidorów
- wartość odżywcza pomidorów
- odmiany (sztywnołodygowe, wiotkołodygowe, wysokie polowe, szklarniowe do uprawy w tunelach)
- wymagania klimatyczne i glebowe
- produkcja rozsady
- uprawa pomidorów w gruncie (wybór miejsca, stanowisko w zmianowaniu, uprawa roli, przed- i śródplon, nawożenie organiczne i mineralne, zabiegi przed sadzeniem rozsady, termin sadzenia, rozstawienie roślin, techniki sadzenia, metody uprawy, wysiew wprost do gruntu, zabiegi pielęgnacyjne)
- uprawa pomidorów w tunelach foliowych (konstruowanie tunelu, wybór miejsca, przygotowanie gleby, uprawa w gruncie, uprawa pierścieniowa, zabiegi przed sadzeniem rozsady, zabiegi pielęgnacyjne, zbiór)
- zabiegi ochrony pomidorów
- choroby i szkodniki pomidorów
Wydanie V poprawione.
Kup Pomidory w gruncie i pod folią w ulubionej księgarni
Oceny książki Pomidory w gruncie i pod folią
7 użytkowników ma tytuł Pomidory w gruncie i pod folią na półkach głównych- Przeczytane 4
- Ogród 1
- Półka Mamy 1
- 1989 1
- Poradniki...🍀🍀 1
- Chcę przeczytać (mniej pilne) 1
- Zdobyte 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pomidory w gruncie i pod folią
Jedyne wydanie jakie widziałam jest bure, wyblakłe, na szorstkim papierze. Wiedza za to bardzo szczegółowa. Książeczka godna polecenia.