Siedem minut po północy

- 2013-05-22
- 2011-05-05
- Marcin Kiszela
- Ekranizacje:
- Siedem minut po północy (2016)
Światowy bestseller już na ekranach kin!
Książka, która stała się inspiracją dla filmu z udziałem gwiazd Hollywood.
Wyjątkowa opowieść o miłości i stracie, o chłopcu, który musi stawić czoła prawdzie oraz potworach, które czasami goszczą w naszym życiu, zmieniając je na zawsze.
Arcydzieło współczesnej literatury dla każdego wrażliwego czytelnika od lat 10 do 110! Jedna z tych książek, które zmieniają Twoje spojrzenie na świat i życie, które uczą empatii i humanizmu. Jedna z tych książek, których nie możesz przegapić!
Odważna, pełna czarnego humoru, głęboko poruszająca opowieść o chłopcu, jego ciężko chorej matce i niezapowiedzianym, potwornym gościu.
Jest siedem minut po północy, gdy trzynastoletni Conor budzi się i odkrywa, że za oknem jego sypialni czai się potwór. Jednak to nie tego potwora Conor się spodziewał – sądził, że odwiedzi go raczej ten z dręczącego go koszmaru, powtarzającego się niemal każdej nocy od dnia, kiedy matka chłopca rozpoczęła leczenie.
Potwór z jego podwórka jest inny. Sędziwy. I dziki. I chce czegoś od Conora. Czegoś niebezpiecznego i przerażającego. Żąda prawdy.
Książka, która stała się inspiracją dla filmu z udziałem gwiazd Hollywood.
Kup Siedem minut po północy w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Siedem minut po północy
7824 użytkowników ma tytuł Siedem minut po północy na półkach głównych- Chcę przeczytać 4 516
- Przeczytane 3 275
- Posiadam 1 016
- 2018 54
- Fantastyka 47
- 2019 42
- 2017 41

OPINIE i DYSKUSJE o książce Siedem minut po północy
Myślę, że jest to dobra książka. Krótka, prosta, ale jakże ciężka. Pokazuje ona zmagania u walkę syna z ciężką chorobą matki. Studium emocjonalne dziecka wobec ciężkiej choroby matki, ciężkiej sytuacji w szkole, konfliktach w rodzinie, oczekiwaniach i zadaniach stawianych przez życie temu młodemu człowiekowi. Oczywiście ważny jest to aspekt magiczny w postaci drzewa. Postacie na plus, fabuła ciężka emocjonalnie, ale dobra. Ogolnie niezłe, krótkie czytadło.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZgadzam się z opiniami, że jest to książka zarówno dla młodszych, jak i tych starszych czytelników. Natomiast nie mogę tak do końca podpisać się pod zachwytami nad nią z racji poruszanej tematyki. Temat choroby, cierpienia, straty i związanych z nimi przeżyć zawsze będzie niósł ze sobą ładunek emocjonalny. Zawsze poruszy w empatycznym czytelniku strunę czy dwie, a być może nawet w osobistym wymiarze pozwoli się z nimi utożsamić. Trudno jednak powiedzieć, czy fabularnie książka wnosi coś więcej ponad tę emocjonalną siłę oddziaływania. Mimo wszystko jest to wartościowa lektura.
Zgadzam się z opiniami, że jest to książka zarówno dla młodszych, jak i tych starszych czytelników. Natomiast nie mogę tak do końca podpisać się pod zachwytami nad nią z racji poruszanej tematyki. Temat choroby, cierpienia, straty i związanych z nimi przeżyć zawsze będzie niósł ze sobą ładunek emocjonalny. Zawsze poruszy w empatycznym czytelniku strunę czy dwie, a być może...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmocjonalnie mocna, z pięknym, trochę smutnym klimatem, ale też nadzieją. Lekka w formie, ale zostawia ślad w głowie i sercu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChoć to książka na pozór dla młodszych czytelników, to odkrywamy w niej głębiej znaczenia, które dotyczą każdego: relacji, żalu, trudnych wyborów i nadziei.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWyjątkowa książka dla młodszych i starszych czytelników. Mądra, wzruszająca i niebanalna opowieść o stracie, lęku i dorastaniu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiękna opowieść. Nie tylko dla dzieci i młodzieży. Wciągnęła mnie i wzruszyła.
Gorąco polecam.
Piękna opowieść. Nie tylko dla dzieci i młodzieży. Wciągnęła mnie i wzruszyła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGorąco polecam.
Szybki przeszywający duszę strzał.
Szybki przeszywający duszę strzał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótka, wzruszająca historia o chłopcu, który nie wie, jak poradzić sobie z trudnościami przed sobą. Mocna książka, trochę wyciskająca łzy z oczu, natomiast dla mnie trochę za krótka i mało konkretna. Na pewno dobrą stroną były opowieści opowiadane przez Zielonego Człowieka - naprawdę fascynujące i to było coś nowego. Ciekawa jestem, jak wypadnie film.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa pewno trudny i smutny temat, ale mnie nie poruszyła specjalnie ta książka.
Na pewno trudny i smutny temat, ale mnie nie poruszyła specjalnie ta książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCześć wszystkim.
"Przyszedłem do Ciebie, ponieważ mnie wzywałeś"....
Książka z którą dziś do Was przychodzę to przepiękne wydanie z mrocznymi ilustracjami w środku, które jeszcze mocniej działają na wyobraźnię. To historia małego chłopca, który boi się straty, to walka o siebie i najbliższych, w końcu to strach przed tym co się stanie po śmierci ciężko chorej matki.
Książka próbuje pokazać uczucia i emocje towarzyszące młodemu człowiekowi, który musi zmierzyć się ze straszną chorobą, która powoli wyniszcza najukochańszą osobę, odrzuceniem rówieśników, niezrozumieniem dorosłych.
Pomimo trudnego tematu książkę czyta się dobrze, jest ona jakby wskazówką ku temu jak przepracować uczucia towarzyszące nam w sytuacji kiedy cierpienie dotyka osoby nam najbliższe.
Cześć wszystkim.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Przyszedłem do Ciebie, ponieważ mnie wzywałeś"....