ArtykułyWiosna z książką – kwietniowe premiery, które warto poznać
LubimyCzytać11
LubimyCzytać10
ArtykułyUmrę, jeśli tego nie polubisz - weź udział w konkursie i wygraj wspomnienia influencerki
LubimyCzytać35
ArtykułyDlaczego poziom czytelnictwa w Polsce nie rośnie? Raport Biblioteki Narodowej
Iza Sadowska170

- 2016-10-27
- 2006-01-01
- 9788327620187
- Anna Sperling
Książka ukazała się także pod tytułem "Morderca bierze wszystko".
Nagła śmierć serdecznej przyjaciółki zmusza byłą policjantkę Stacy Killian do działania. Przypuszcza, że Cassie, entuzjastkę gier fantasy, zabił ktoś z kręgu pasjonatów tajemniczej gry Biały Królik, której bezwzględne zasady przeniósł do rzeczywistości. Giną kolejne osoby. Poszukiwania doprowadzają Stacy do autora gry. Jego przeszłość kryje wiele mrocznych sekretów. Stacy podejrzewa, że to on jest mordercą. Wkrótce jednak podejrzany także zostaje zabity. Czas nagli. W labiryncie zbrodni może zginąć każdy...
Kup Labirynt Białego Królika w ulubionej księgarnii
Oceny książki Labirynt Białego Królika
2383 użytkowników ma tytuł Labirynt Białego Królika na półkach głównych- Przeczytane 1 745
- Erica Spindler 23
- 2013 18
- Thriller/sensacja/kryminał 17
- Kryminał 16
- 2014 12
Tagi i tematy do książki Labirynt Białego Królika

Cytaty z książki Labirynt Białego Królika
To nie gra jest groźna, ale obsesja, która się wiąże z graniem".
To nie gra jest groźna, ale obsesja, która się wiąże z graniem".
Nawet najwspanialszy dar może być zarazem ciężarem.
Nawet najwspanialszy dar może być zarazem ciężarem.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Labirynt Białego Królika
Świetna książka. Podobał mi się przede wszystkim pomysł by przenieść grę do realnego świata. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo może wydarzyć się, gdy internetowa gra wkradnie się do realnego świata? Wszystko zaczyna się, gdy w domu byłej policjantki zostają zastrzelone jej dwie przyjaciółki. Z czasem na zewnątrz wychodzą następne brutalne zabójstwa. Okazuje się, że za sprawą kryje się gra RPG z udziałem białego królika. Stacy postanawia odnaleźć twórców gry. Czy to oni są odpowiedzialni za brutalne zbrodnie? A może prawda jest całkiem inna, niż mogłoby się wydawać? O tym musicie przekonać się sami. Polecam
Co może wydarzyć się, gdy internetowa gra wkradnie się do realnego świata? Wszystko zaczyna się, gdy w domu byłej policjantki zostają zastrzelone jej dwie przyjaciółki. Z czasem na zewnątrz wychodzą następne brutalne zabójstwa. Okazuje się, że za sprawą kryje się gra RPG z udziałem białego królika. Stacy postanawia odnaleźć twórców gry. Czy to oni są odpowiedzialni za...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeśli w połowie książki dojedziesz do wniosku, że wiesz kto jest czarnym charakterem to... rzeczywiście zgadłeś:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnakomita, trzymająca w napięciu powieść. Uwielbiam wszystkie książki autorki. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStacy Killian to była policjantka. Nagła śmierć jej przyjaciółki Cassie sprawia,że postanawia działać na własną rękę. Za wszelką cenę chce odkryć kto stoi za śmiercią jej przyjaciółki. Stacy odkrywa,że Cassie przed śmiercią interesowała się nowa gra. Postać z tej gry - Biały Królik prawdopodobnie dopuścił się zbrodni. Nieoczekiwanie była policjantka sama staje się uczestniczka gry, tyle,że w realu.
Gra jest oparta na "Alicji w krainie czarów", zwycięzca może być tylko jeden, pozostali uczestnicy muszą zginąć.
Czy Stacy uda się na czas odkryć kto jest morderca?
Bardzo lubię książki Ericki Spindler. Ciekawa fabuła, napięcie budowane stopniowo trzyma do końca. Częste zwroty akcji. Nic nie jest tu oczywiste. A zakończenie zaskakuje.
Stacy Killian to była policjantka. Nagła śmierć jej przyjaciółki Cassie sprawia,że postanawia działać na własną rękę. Za wszelką cenę chce odkryć kto stoi za śmiercią jej przyjaciółki. Stacy odkrywa,że Cassie przed śmiercią interesowała się nowa gra. Postać z tej gry - Biały Królik prawdopodobnie dopuścił się zbrodni. Nieoczekiwanie była policjantka sama staje się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to'' Takie pomieszanie świata realnego i fantazji nie może prowadzić do niczego dobrego ''
Tytuł tej książki to sparafrazowane inne słynne zdanie '' Zwycięzca bierze wszystko ''. Jednak równie dobrze książka mogłaby się obejść bez parafrazy, bo oryginalne zdanie też bardzo pasuje do jej zawartości. Główną bowiem '' postacią '' tej lektury, jest gra z grupy RPG - gów. A w grze, jak to w grze, zawsze musi być jakiś zwycięzca . W tym wypadku gra napisana przez dwóch kumpli studentów, oparta została na słynnej książce '' Alicja w Krainie Czarów '' - Lewisa Carrolla, a właściwie Charlesa Lutwidge’a Dodgsona, bo tak naprawdę nazywał się jej autor. W książce pani Spindler gra RPG, ''przeniesiona'' zostaje do rzeczywistości i zaadaptowana na potrzeby mordercy, czyli '' Wielkiego Białego Królika''.
Od początku wiadomo że to właśnie on '' Wielki Biały Królik '' jest mordercą, problem w tym iż nie wiadomo kto jest tym Królikiem. Właściwie jest to bardzo klasyczny kryminał, nie za dużo makabry, porządne śledztwo, dziwne układy rodzinne i mylenie tropów. Jednak jak ktoś się bardzo dokładnie wczyta, to można wydedukować, kto jest Wielkim Białym Królikiem, więc jest to książka trochę przewidywalna, ale nie zmienia to faktu że czyta się dobrze i z ciekawością. Wypadałoby jeszcze nadmienić, iż wydanie mojego egzemplarza miało miejsce w 2006 roku, natomiast później książka została wznowiona w roku 2014 ze zmienionym tytułem '' Labirynt Białego Królika '', jednak jest to ta sama pozycja. W sumie polecam, jako odskocznię od poważniejszych lektur, którymi czasami można być zmęczonym.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTytuł tej książki to sparafrazowane inne słynne zdanie '' Zwycięzca bierze wszystko ''. Jednak równie dobrze książka mogłaby się obejść bez parafrazy, bo oryginalne zdanie też bardzo pasuje do jej zawartości. Główną bowiem '' postacią '' tej lektury, jest gra z grupy RPG - gów. A w...
Dobrze i szybko się czytało,ale książka przewidywalna ;)
Dobrze i szybko się czytało,ale książka przewidywalna ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZanurkowalam do labiryntu😉i z przyjemnością śledzilam szybki rozwój akcji. Bardzo dobry, mocny thriller. Emocjonalny rollercoaster:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNagła śmierć serdecznej przyjaciółki zmusza byłą policjantkę Stacy Killian do działania.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzypuszcza, że Cassie, entuzjastkę gier fantasy, zabił ktoś z kręgu pasjonatów tajemniczej gry Biały Królik, której bezwzględne zasady przyniósł do rzeczywistości. Giną kolejne osoby.
bardo dobra książka
bardo dobra książka