Stracone lata

The lost years vol 1
2005-12-12
2005-12-12
Jarosław Rybski

Kup Stracone lata w ulubionej księgarnii

Oceny książki Stracone lata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Stracone lata

Podchodziłem do niej bardzo sceptycznie. I choć od początku trochę się ślimaczy, to potem wciąga.

Jakie to było słabe. Jak flaki z olejem. Niby coś tam się dzieje ale tak naprawdę nic się nie dzieje. Książkę spokojnie można by było skrócić do 300 stron (powieść liczy ponad 600 stron),a czytelnikowi i tak by nic nie umknęło. Tak bardzo jest to rozwleczone. Nawet tego nie ma co porównywać do tomów 1-5. Jakoś udało mi się zakończyć tą lekturę, ale tylko dlatego, że mam ogromny sentyment do serii. Która niestety od tomu 6 srogo zawodzi. Polecam tylko fanom serii.

Książka trochę o niczym. Niby coś się dzieje ale nic z tego mnie nie porwało. Ale i tak będę czytać dalej bo lubię tę serię.

525 użytkowników ma tytuł Stracone lata na półkach głównych
120 użytkowników ma tytuł Stracone lata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Stracone lata

Okładka książki Widma nad Innsmouth Ramsey Campbell, Adrian Cole, Basil Copper, Neil Gaiman, David Langford, D.F. Lewis, H.P. Lovecraft, Brian Lumley, Brian Mooney, Kim Newman, Nicholas Royle, Guy N. Smith, Michael Marshall Smith, Brian Stableford, David A. Sutton, Peter Tremayne, Jack Yeovil
Okładka książki More Than Human: Two Short Stories Brian Lumley, Stephen Volk
More Than Human: Two Short Stories Brian Lumley, Stephen Volk
Okładka książki Wielka księga potworów, t.1 Sydney J. Bounds, Ramsey Campbell, Ronald Chetwynd-Hayes, Scott Edelmann, Dennis Etchison, Gemma Files, Christopher Folwer, Nancy Holder, Jay Lake, Thomas Ligotti, Brian Lumley, David J. Schow
Brian Lumley
Brian Lumley
Zafascynowany w młodości twórczością H.P. Lovecrafta, pisywał początkowo opowiadania a następnie powieści z gatunku horroru i mystery. Nie zyskały one większego rozgłosu. Przełom w jego pisarskiej karierze nastąpił po wydaniu książki Psychomech (1984),zauważonej przez krytykę. Do dziś najbardziej znanym dziełem pisarza pozostaje zapoczątkowany w 1986 roku cykl Nekroskop. Lumley łączy w swej twórczości elementy mitologii Cthulhu, zjawisk paranormalnych (ESP),a w cyklu Nekroskop także ludowe mity o wampirach, wilkołakach, "złym oku" i inne. Po części usystematyzował je w dość spójnej, choć odległej od rzeczywistości wizji świata. Ze względu na wątki udziału tajnych rządowych agencji w zmaganiach ludzkości z istotami o nadludzkich możliwościach, bywa nazywany "Ludlumem horroru".

Cytaty z książki Stracone lata

Dodaj cytat z książki Stracone lata