Blog

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- 2016-07-07
- 2016-07-07
Cztery lata blogowych wpisów przeniesione na papier.
392 strony zapisków o życiu. A każdy z tych zapisków poprzedzony komentarzem czytelnika.
Zupełnie zwyczajna książka o zwykłym życiu i szukaniu w nim szczęścia
Kup Blog w ulubionej księgarni
- Literatura piękna 1
- 52 książki na 2017 rok 1
- W mojej biblioteczce 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blog
Może nie powinienem pisać opinii, ponieważ to nie moja tematyka. Jak już zacząłem to napiszę.
"Blog" Julia Rozumek to publikacja oparta na czterech latach wpisów z jej strony internetowej, uzupełniona komentarzami czytelników. Autorka skupia się na codziennej prozie życia, relacjach ludzkich, sensu życia. Ta książka jest napisana, bardzo ciepłym i refleksyjnym tonie, przez co można zyskać sympatię do autorki. Tematyka książki jest dedykowana głównie do czytelniczek, ceniących literaturę obyczajową, emocjonalną i bliską codziennych doświadczeń.
Jedyna uwaga do autorki jak można pisać: "Ojciec moich dzieci" to było powtarzane wielokrotnie, to są wasze dzieci, razem je wychowujecie, dzieci nie są ani twoje ani jego są wasze!
Za co cenię Autorkę za jej wrażliwość, tolerancję, wyrozumiałość, jest w niej dużo empatii i wrażliwości społecznej.
Czytelnik, który szuka bardziej dynamicznej, męskiej lub historycznej narracji może nie znaleźć tu tego, czego oczekuje.
Ta książka, która ma grono oddanych odbiorców i zbiera wysokie oceny i zbiera wysokie oceny, ale zdecydowanie najlepiej odnajdą się w niej osoby lubiące spokojne, intymne opowieści o codzienności.
Ale oczywiście osobiście polecam tą książkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Blog" Julia Rozumek to publikacja oparta na czterech latach wpisów z jej strony internetowej, uzupełniona komentarzami czytelników. Autorka skupia się na codziennej prozie życia, relacjach ludzkich, sensu życia. Ta książka jest napisana, bardzo ciepłym i refleksyjnym tonie, przez...
Nic się nie dzieje a wszystko się dzieje w tej książce. Wspaniała, prosta, pełna wdzięku ale i prawdziwa codzienność. Przypomina co jest piękne i ważne w życiu. Delektowałam się nią z radością
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytalam w zyciu wiele ksiazek. Siegalam po rozne gatunki, zmienialy sie preferencje, najczesciej w zaleznosci od nastroju, od zainteresowan. Trafilam niedgys na bloga Julii. Doczekalam sie Jej ksiazki. I od tamtej pory na polkach pomiedzy ksiazkami roznych gatunkow zaistnial ten dodatkowy gatunek- Ksiazka Na Kazda Pore W Zyciu. Wierze, ze kazdy z nas ma jakis talent, czy to odkryty czy zmarnowany. Julia ma talent niezwykly. I nie chodzi tylko o sposob wyrazania sie. Julia MOWI DO CZLOWIEKA. Do kazdego z osobna. Jej ksiazki to jedne z najwazniejszych pozycji literackich w moim zyciu. Ksiazki nie musza byc ‘oscarowe’ jak filmy. Musza mowic do nas. Polecam z czystym sercem.
Przeczytalam w zyciu wiele ksiazek. Siegalam po rozne gatunki, zmienialy sie preferencje, najczesciej w zaleznosci od nastroju, od zainteresowan. Trafilam niedgys na bloga Julii. Doczekalam sie Jej ksiazki. I od tamtej pory na polkach pomiedzy ksiazkami roznych gatunkow zaistnial ten dodatkowy gatunek- Ksiazka Na Kazda Pore W Zyciu. Wierze, ze kazdy z nas ma jakis talent,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka którą kupiłam kilka dobrych lat temu a wracam do niej na bieżąco. Jest mi tak bliska. Otulam się nią kiedy tylko chcę porozmawiać z przyjaciółką. Ona nią jest. Koi, uspokaja, utula. Do żadnej książki przez te lata nie wracałam tyle razy co do tej... Uwielbiam, kocham całym sercem ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna autorka to i pięknie pisze, uwielbiam jej wszystkie książki zawsze stawiają mnie życiowo do pionu. Polecam z całego serca
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to42/52/2021
42/52/2021
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam :)
Uwielbiam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKocham ją, kocham i jeszcze raz kocham. Nie raz do niej wracam. Lekkość z jaką Julia pisze jest niesamowita. Czekam na kolejne książki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam Julię. Ma tak niesamowicie trzeźwe i niosące nadzieję, uśmiech spojrzenie na wiele rzeczy. Potrafi ustawić człowieka do pionu. Dzięki Jej słowom życie staje się piękniejsze a ludzie wokół wydają się całkiem znośni.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedyś mi się to nie zdarzało, teraz dzieje się coraz częściej. Jestem coraz mocniej wrażliwa na słowo pisane, ale w tym przypadku... nie wiem ile razy popłakałam się podczas lektury. Czy to ze wzruszenia czy to z tęsknoty bądź zazdrości, że ja tak nie mam.
Zapach domu, spokój, stabilizacja, wsparcie rodziny, rodziców, tupot małych stóp... Książka jest piękna - czy to dla młodego czy dla starszego czytelnika. Każdy może po nią sięgnąć, niezależnie od nastroju. Buduje nadzieję na to, że być może kiedyś nam też się tak uda. Bo przecież Julia to prosta kobieta, jak każda inna. A jednak ma to szczęście. Sama sobie na nie zapracowała i nie dziwię się, że o tym pisze.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZapach domu, spokój, stabilizacja, wsparcie rodziny, rodziców, tupot małych stóp... Książka jest piękna - czy to dla...