Souvenir

- 2008-01-01
- 2008-01-01
Jeden z najciekawszych debiutów ostatnich lat Kochała wielką płomienną miłością. Ale poślubiła innego. Przez siedemnaście lat wierzyła, że postąpiła dobrze i szlachetnie. Meg Powell ma wszystko, o czym kobieta może marzyć. Bogatego porządnego męża, utalentowaną córkę, dający radość i satysfakcję zawód lekarki. Wszystko oprócz szczęścia. Ale udaje, że to bez znaczenia.
Kup Souvenir w ulubionej księgarni
- Audiobooki 2
- 2014 2
- Domowa biblioteka 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Souvenir
Piękna i smutna historia. Żal też męża głównej bohaterki.
Piękna i smutna historia. Żal też męża głównej bohaterki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiepozorna, romantyczna ksiazka. Jeden z ciekawszych melodramatow jakie czytalam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLove story początku XXI wieku. Poruszająca i wzruszająca opowieść.Jest książką dla tych, którzy wierzą w przeznaczenie i w prawdziwą miłość. To również piękne studium godzenia się ze śmiercią i pożegnania z życiem, celebrowania trwającej chwili i pławienia się w dotyku bliskiej osoby. W życiu liczą się właśnie te ulotne momenty teraźniejszości, a jedyne, co po nas naprawdę zostaje, to pamięć bliskich...
Love story początku XXI wieku. Poruszająca i wzruszająca opowieść.Jest książką dla tych, którzy wierzą w przeznaczenie i w prawdziwą miłość. To również piękne studium godzenia się ze śmiercią i pożegnania z życiem, celebrowania trwającej chwili i pławienia się w dotyku bliskiej osoby. W życiu liczą się właśnie te ulotne momenty teraźniejszości, a jedyne, co po nas naprawdę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWyjęta z półki rodziców. Nie liczyłam na nic wyjątkowego. Inaczej..... liczyłam się z faktem przeczytania błahej, wyciskającej z oczy łzy historyjki. I faktycznie początek utwierdzał mnie w moim przekonaniu. Rezultat ..... przyjemne zaskoczenie, emocje. Otrzymałam dużo więcej niż się spodziewałam. I mimo tego, że początkowo przeszkadzał mi styl pisania i się irytowałam, to książkę oceniam jako dobrą. Dała mi dostatecznie dużo, bym dzięki niej pomyślała o swoim życiu, życiu najbliższych i tych dalszych. Każda przygoda z książką to indywidualna sprawa każdego z nas. Dlatego trzeba spróbować...... i ocenić, czy ta historia ma Ci coś do zaoferowania.
Wyjęta z półki rodziców. Nie liczyłam na nic wyjątkowego. Inaczej..... liczyłam się z faktem przeczytania błahej, wyciskającej z oczy łzy historyjki. I faktycznie początek utwierdzał mnie w moim przekonaniu. Rezultat ..... przyjemne zaskoczenie, emocje. Otrzymałam dużo więcej niż się spodziewałam. I mimo tego, że początkowo przeszkadzał mi styl pisania i się irytowałam, to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWciągająca powieść o ponadczasowej miłości do drugiej osoby, do dziecka, do rodzica. O porządkowaniu swojego życia, emocji, uczuć, godzeniu się z losem, ale też odwadze w zmienianiu życia w obliczu śmiertelnej choroby. Świetna powieść na długie jesienne wieczory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepiękna i wzruszająca książka, która daje do myślenia. Uświadamia, że należy doceniać życie i ludzi wokół nas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka - pokazuje ona jak kruche jest nasze życie i jak powinniśmy cieszyć się każdą chwilą spędzoną w gronie rodzinnym i z przyjaciółmi. Dawno się tak nie wzruszyłam czytają książkę. Cały czas kibicowałm bohaterce. Zszokowała mnie też "młodzieńcza miłość", co potrafi zrobić z mózgu młodej dziewczyny i do czego jest zdolna. Naprawdę warto przeczytać tę książkę.!!! pozdr.
Bardzo fajna książka - pokazuje ona jak kruche jest nasze życie i jak powinniśmy cieszyć się każdą chwilą spędzoną w gronie rodzinnym i z przyjaciółmi. Dawno się tak nie wzruszyłam czytają książkę. Cały czas kibicowałm bohaterce. Zszokowała mnie też "młodzieńcza miłość", co potrafi zrobić z mózgu młodej dziewczyny i do czego jest zdolna. Naprawdę warto przeczytać tę...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzepiękna, refleksyjna, taka smutno-listopadowa powieść. O kobiecie, która w obliczu śmiertelnej choroby chciała uporządkować wszystkie swoje sprawy i o miłości w obliczu nieuchronnej śmierci...O różnych rodzajach miłości- młodzieńczej, rodzicielskiej, dojrzałej. Książka daje olbrzymi ładunek wielu emocji...i nie jest to bynajmniej tani sentymentalizm. Przeszywająca i wyciskająca łzy. Gorąco polecam!!
Przepiękna, refleksyjna, taka smutno-listopadowa powieść. O kobiecie, która w obliczu śmiertelnej choroby chciała uporządkować wszystkie swoje sprawy i o miłości w obliczu nieuchronnej śmierci...O różnych rodzajach miłości- młodzieńczej, rodzicielskiej, dojrzałej. Książka daje olbrzymi ładunek wielu emocji...i nie jest to bynajmniej tani sentymentalizm. Przeszywająca i...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to jedna z moich ulubionych książek. Łatwo się można przy niej wzruszyć i rozpłakać.
Ogromnie polecam ją. Wszystkim. Bo warto ją przeczytać i zobaczyć, jak czasem może być ciężko i jak ważna jest obecność bliskich nam osób.
Pokochałam ją. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowana historia, której koniec jest niepewny. Zastanawiamy się, co będzie dalej. Zakończenie może zaskoczyć. Bo to co myślimy, może być sprzeczne z tym, czego chcemy.
Piękna książka.. Wzrusza za każdym razem kiedy po nią sięgam.
Piękna książka.. Wzrusza za każdym razem kiedy po nią sięgam.