Ucieczka Groźby

- Wings of Fire Book Eight: Escaping Peril
- 2022-03-14
- 2022-03-14
- 2016-01-01
Groźba zawsze była lojalna. Najpierw wobec królowej Czerwieni, nawet kiedy ta wykorzystywała jej śmiercionośne ogniste łuski do zabijania niezliczonych smoków na swoje pełnej przemocy arenie. Teraz jest wierna Łupkowi, jedynemu smokowi, który kiedykolwiek był jej przyjacielem. Dlatego kiedy Czerwień zagrozi Akademii na Jadeitowej Górze i wszystkiemu, co jest drogie Łupkowi, Groźba wyrusza, żeby znaleźć byłą królową, powstrzymać ją i uratować sytuację bez względu na wszystko.
Kup Ucieczka Groźby w ulubionej księgarni
Oceny książki Ucieczka Groźby
292 użytkowników ma tytuł Ucieczka Groźby na półkach głównych- Chcę przeczytać 183
- Fantastyka 6
- Fantasy 4
- Skrzydła ognia 3
- Przygodowe 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ucieczka Groźby
Autorka w tym tomie bardzo trafnie przedstawia nam myślenie kogoś, kto był od najmłodszych lat tresowany przemocą na seryjnego zabójcę bez uczuć. Czy da się myśleć samodzielnie? Groźba na szczęście znalazła swoją dobrą kotwicę w postaci Łupka a w późniejszym czasie także Żółwia, a okazane jej zrozumienie i przyjaźń pozwala wyjść z zaprogramowanego schematu. Pomimo tytułowej bohaterki końcówkę rozgrywa Pełnia, w sposób zachęcający do czytania kolejnych części Skrzydeł Ognia😊
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to(Opinia dotyczy całej drugiej serii 6-10)
Nie ma co się tu rozpisywać. Mimo, że Skrzydła ognia są z kategorii "dla młodzieży" dalej uważam je za ulubioną serie ze wszystkich książek fantasy jakie miałam w ręku.
(Opinia dotyczy całej drugiej serii 6-10)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna kontynuacja fabuły. Nowi bohaterowie od razu skradają serce i motywują do kibicowania im. Wszystko spójnie. Dużo smaczków z pierwszej serii. Naprawdę miło się czytało jak bohaterowie z 1-5 się rozwinęli ;)
Po raz pierwszy od wydarzeń z pierwszej części wracamy do królestwa Nieboskrzydłych. Tym razem całą akcję śledzimy z perspektywy Groźby. Główna bohaterka ma ogromny problem, a mianowicie inne smoki jej nienawidzą lub się boją, wszystko to przez jej śmiercionośne łuski. Smoczyca walczy ze swoimi myślami o podpalaniu i dąży do tego by stać się kimś lepszym, kogo inni pokochają. Niestety, demony przeszłości dają się we znaki i królowa Czerwień w dalszym ciągu chce wykorzystywać ją jako broń do zabijania. Ku nieszczęściu Groźba pada ofiarą zaklęcia nałożonego na nią… przez jej własnego ojca. Książka pokazuje, jak tytułowa bohaterka chce zerwać z byciem marionetką Czerwieni i być całkowicie wolna. Tutaj doskonale również poznajemy postać królowej Rubinii, która chce uczynić Nieboskrzydłe pokojowym plemieniem i wymazać dziedzictwo jej matki. Ogółem bardzo dobra część i bardzo dramatyczny cliffhanger na końcu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawie czyta się tę książkę oczami Groźby.
Polski Discord Skrzydła Ognia: https://discord.gg/32mRV76qVy
Bardzo ciekawie czyta się tę książkę oczami Groźby.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolski Discord Skrzydła Ognia: https://discord.gg/32mRV76qVy
Super książka. Na razie moja ulubiona z serii "skrzydła ognia ". Dużo się dzieje i przez wszystkie strony było bardzo duże napięcie. Wiele bardzo nie oczekiwanych zwrotów akcji których naprawdę nikt by się nie spodziewał. Najbardziej polecam fanom fantastyki zwierzęcej i książek akcji
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo togenialna seria. niestety to ostatni tom wydany w Polsce, kolejne trzeba czytać po angielsku, ale mam nadzieję że wkrótce doczekamy się wydania polskiego
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCóż, fanką Groźby nie jestem, ale mimo wszystko spodziewałam się po tej książce czegoś lepszego. Ciekawił mnie wątek z Czerwienią, który naprawdę podwyższył ocenę tej książki, ale... BŁAGAM, główna bohaterka ciągle wspominająca o Łupku jest WYJĄTKOWO IRYTUJĄCA. Nie lubię postępowania ani charakteru Groźby. No cóż, bywa.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle przecież Groźba nie uciekła! Zły tytuł. Zły.
Coraz bardziej lubię Żółwia.
Wg mnie wnętrze Groźby jest mało przekonywujące.
Ale przecież Groźba nie uciekła! Zły tytuł. Zły.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoraz bardziej lubię Żółwia.
Wg mnie wnętrze Groźby jest mało przekonywujące.
W końcu odbyła się premiera. Jest to interesujący tom, pokazuje, jak bardzo zła jest zmiana smoków w coś lub kogoś innego przy pomocy magii animusów. Szkoda tylko, że Tui o tym zapomniała pisząc 10 tom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDodatkowo zastanawia mnie, czemu Groźba jest aż tak bardzo popularna, będąc, jakby nie patrzeć, morderczynią, a Darkstalker z góry jest skazywany na tego złego.