Sandman: Przebudzenie

Okładka książki Sandman: Przebudzenie autora Neil Gaiman, Jon J. Muth, Charles Vess, Michael Zulli, 9788328110588
Okładka książki Sandman: Przebudzenie
Jon J. MuthCharles Vess Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Sandman (tom 10) komiksy
komiksy
Paulina Braiter

Kup Sandman: Przebudzenie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sandman: Przebudzenie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sandman: Przebudzenie

Za zeszyty 1-10 "Preludia i nokturny" do "Przebudzenia" 8/10. Jak na pierwsze dorosłe komiksy, jestem zaskoczony z jaką przyjemnością mi się to czytało i oglądało.
"Panie Łaskawe" to 9/10 - absolutnie najlepszy zeszyt z tych dziesięciu.

"Panie Łaskawe" to 9/10 - absolutnie najlepszy zeszyt z tych dziesięciu.

szkoda ze z czasem seria przeszla od onirycznego campowego horroru w strone robienia hehe giga wielkiego multiwersum wszystkich mitologii swiata, meczace juz to bylo pod koniec

Tylko płakać, że Neil Gaiman nie ma ambitnego syna (wzorem Tolkiena lub Franka Herberta),który pociągnąłby uniwersum dalej. Nie mam nic przeciwko, aby kolejne pokolenia dostały kolejne Spin offy

1121 użytkowników ma tytuł Sandman: Przebudzenie na półkach głównych
389 użytkowników ma tytuł Sandman: Przebudzenie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sandman: Przebudzenie

Okładka książki Księga Cmentarna - tom 2 Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Księga Cmentarna - tom 2 Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Okładka książki Good Omens: the Official (and Ineffable) Graphic Novel Colleen Doran, Neil Gaiman, Terry Pratchett
Okładka książki Uniwersum DC według Neila Gaimana Neil Gaiman, Alan Grant, Mark Verheiden
Uniwersum DC według Neila Gaimana Neil Gaiman, Alan Grant, Mark Verheiden
Okładka książki Księga Cmentarna - tom 1 Neil Gaiman, Scott Hampton, Tony Harris, Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Stephen B. Scott, Galen Showman, Jill Thompson
Okładka książki Sandman: Noce nieskończone Glenn Fabry, Neil Gaiman, Milo Manara, Miguelanxo Prado, Frank Quitely, P. Craig Russell, Bill Sienkiewicz, Barron Storey
Neil Gaiman
Neil Gaiman
Angielski pisarz, scenarzysta i redaktor, autor licznych powieści, opowiadań i komiksów fantasy, science fiction i grozy. W „Dictionary of Literary Biography” jest wymieniony jako jeden z najwybitniejszych żyjących pisarzy fantasy, urban fantasy i SF. Otrzymał wiele nagród i wyróżnień, m.in. Will Eisner Comic Industry Awards dla Najlepszego Pisarza, Najlepszą serię i Najlepszą powieść graficzną za „Sandmana”; Harvey Award dla Najlepszego Autora i Najlepszej Serii za „Sandmana”; GLAAD Award dla Najlepszego Komiksu 1996 za „Death: The Time of Your Life”; Eagle Award for Best Graphic Novel za „Violent Cases”; International Horror Critics' Guild Award dla Najlepszego Zbioru Opowiadań za „Angels and Visitations”. Książka Neila Gaimana „Drażliwe tematy. Krótkie formy i punkty zapalne” została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Fantastyka, fantasy.

Okładka książki Sandman: Pora mgieł, cz.2 Mike Dringenberg, Neil Gaiman, Dick Giordano, Malcolm Jones III, Kelley Jones, Dave McKean, Steve Oliff, George Pratt, Philip Craig Russell, Daniel Vozzo, Matt Wagner
Okładka książki Sandman: Pora mgieł, cz.1 Mike Dringenberg, Malcolm Jones III, Kelley Jones, Philip Craig Russell, Matt Wagner
Okładka książki Przedwieczni Neil Gaiman, John Romita Jr.
Przedwieczni Neil Gaiman, John Romita Jr.
Okładka książki Księgi Magii John Bolton, Neil Gaiman, Scott Hampton, Paul Johnson, Charles Vess
Okładka książki Sandman: Nadzieja w piekle Mike Dringenberg, Neil Gaiman, Malcolm Jones III, Sam Kieth
Okładka książki Sandman. Senni łowcy Neil Gaiman, Philip Craig Russell
Sandman. Senni łowcy Neil Gaiman, Philip Craig Russell