Szepty i tajemnice. Tom 2

Okładka książki Szepty i tajemnice. Tom 2 autora Agnieszka Janiszewska, 9788379429462
Okładka książki Szepty i tajemnice. Tom 2
Agnieszka Janiszewska Wydawnictwo: Novae Res Cykl: Szepty i tajemnice (tom 2) literatura piękna
Szepty i tajemnice (tom 2)
2015-01-01
2015-01-01

Kup Szepty i tajemnice. Tom 2 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szepty i tajemnice. Tom 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szepty i tajemnice. Tom 2

Ciekawa powieść, tu losy bohaterów splatają się z losami międzywojennej Polski, przez to sporo polityki i bardziej nudna wg mnie, ale i tak polecam

Tom II podobny jak I. Książka wciąga i ma w sobie to "coś", co sprawia, że trudno się od niej oderwać. Podzielam zdanie któregoś z czytelników, że za dużo tu przypadków przez co historia jest niewiarygodna. No bo proszę przykład: spotkanie Karola ze swoją siostrą i zakochanie się w niej, a nawet pożycie, chociaż początkowo nie wiedział, że to jego rodzona siostra. Spotykają się we Szwajcarii - czyż to jest prawdopodobne? Chyba nie. Pomimo tego powieść jest dobrze napisana i prostym językiem, który nie razi.

Paryż, Warszawa i majątek ziemiański Zaborów to w dalszym ciągu miejsca, w których żyją kolejne pokolenia rodziny Matzerów. Dzieci dorastają, rodzą się wnuki. Najbliższych Basi i Alicji nie oszczędza choroba ani śmierć, a dwie bliskie sobie siostry wciąż dzieli nie tylko geograficzna odległość, ale i narastające z czasem pretensje i nieporozumienia.
Drugi tom powieści prowadzi czytelnika aż do pierwszych lat powojennych, w których ani majątek, ani dawne nieporozumienia nie mają już większego znaczenia, ponieważ liczą się jedynie bliscy sercu ludzie.

Drugi tom powieści...

508 użytkowników ma tytuł Szepty i tajemnice. Tom 2 na półkach głównych
82 użytkowników ma tytuł Szepty i tajemnice. Tom 2 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szepty i tajemnice. Tom 2

Agnieszka Janiszewska
Agnieszka Janiszewska
Ukończyła historię na Uniwersytecie Warszawskim. Od urodzenia związana jest z Warszawą chociaż obecnie mieszka w jednej z podwarszawskich miejscowości. Pracuje jako nauczyciel historii w liceum ogólnokształcącym. Jej pasją jest historia, toteż większość jej lektur to monografie i biografie z tej dziedziny nauki. Nie ucieka jednak od beletrystyki, głównie powieści obyczajowych. Lubi podróże, podczas których zwiedza zabytki związane z przeszłością państw, ludzi i różnorodnych kultur.

Cytaty z książki Szepty i tajemnice. Tom 2

Dodaj cytat z książki Szepty i tajemnice. Tom 2