Masa o bossach polskiej mafii

Okładka książki Masa o bossach polskiej mafii autora Artur Górski, Jarosław Sokołowski, 9788380691667
Okładka książki Masa o bossach polskiej mafii
Jarosław SokołowskiArtur Górski Wydawnictwo: Prószyński i S-ka reportaż
reportaż
2015-11-03
2015-11-03

Kup Masa o bossach polskiej mafii w ulubionej księgarnii

Oceny książki Masa o bossach polskiej mafii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Masa o bossach polskiej mafii

W kolejnej (już czwartej w tej serii) książce autorzy ubogacają historię polskiej mafii o następne szczegóły. Nie pamiętam, który z autorów poniższą sentencję wyraża (najbardziej prawdopodobne, że to Jarosław Sokołowski o pseudonimie "Masa") – odnosząc się do jednego z przestępczych szefów – że "nadmiar telewizji szkodzi"; według mnie to w ogóle bardzo słuszne spostrzeżenie. Przez media przewija się pseudonim "Barabasz", a w rzeczywistości gangsterzy mówią do tego przywódcy – "Barabas". W walce o mafijną władzę życie ludzkie traci swoją wartość – i tak zawiązuje się temat na kolejną książkę, mianowicie o egzekutorach (tzw. kilerach),która czeka na to, bym ją przeczytał.

Ciekawa acz bardzo prosta książka.

Ciekawa acz bardzo prosta książka.

To książka, która kusi tematem, ale momentami rozczarowuje wykonaniem. Historie z życia mafii są fascynujące, pełne intryg i brutalności, ale sposób ich opowiadania bywa chaotyczny i nierówny. Najciekawsze są fragmenty, w których widać ludzkie motywacje i mechanizmy władzy , reszta czasem przypomina suchy raport. Dla ciekawskich świata przestępczego może być wciągająca, ale jako całość wypada średnio.

2237 użytkowników ma tytuł Masa o bossach polskiej mafii na półkach głównych
469 użytkowników ma tytuł Masa o bossach polskiej mafii na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Masa o bossach polskiej mafii

Okładka książki Biuro tajnych spraw. Kulisy Centralnego Biura Śledczego Sylwester Latkowski, Piotr Pytlakowski
Okładka książki Spowiedź psa. Brutalna prawda o polskiej policji Dariusz Loranty, Aleksander Majewski
Okładka książki Słowikowa i Masa. Twarzą w twarz Monika Banasiak, Artur Górski, Andrzej Gryżewski, Jarosław Sokołowski

Cytaty z książki Masa o bossach polskiej mafii

Artur Górski Masa o bossach polskiej mafii Zobacz więcej