Consolation

- literatura obyczajowa, romans
- Consolation Duet (tom 1)
- The Salvation Series
- Szósty Zmysł
- 2017-10-11
- 2017-10-11
- romans wojsko
Liam nie miał być moim szczęśliwym zakończeniem.
Nawet nie byłam nim zainteresowana.
Był najlepszym przyjacielem mojego męża – zakazanym owocem.Tyle że mój mąż nie żyje, a ja czuję się samotna. Tęsknię za nim i ląduję w ramionach Liama.
Jedna wspólna noc zmienia wszystko. Teraz muszę zdecydować, czy naprawdę go kocham, czy jest dla mnie tylko nagrodą pocieszenia.
Znakomita powieść dla fanek Colleen Hoover. Poruszająca historia, którą pokochały tysiące czytelniczek!
Uzależniająca. Intensywna. Emocjonująca.
To opowieść o złamanych sercach, tęsknocie, słodko-gorzkim smaku zakazanego owocu.
Porywająca. Wzruszająca. Chwytająca za serce.
Tej historii nie zapomnisz. A kiedy poznasz jej zakończenie, będziesz marzyć o tym, aby natychmiast poznać jej dalszy ciąg!
- 2 064
- 1 180
No... tego to się nie spodziewałam. wow.
No... tego to się nie spodziewałam. wow.
Pokaż mimo toKsiążkę udało mi się przeczytać jeszcze przed premierą. Po okładce spodziewałam się romansidła. Czy był romans? Było i to jaki!
Główną bohaterką jest Natalie i jej słodka córeczka. Natalie cierpi i mocno przeżywa stratę męża, ale niespodziewanie pojawia się ktoś jeszcze. Ktoś, kto pomaga Natalie podnieść się po stracie, pomaga w codziennych obowiązkach, w domu, w którym brakuje ręki mężczyzny. Okazuje się, że ta dwójka zaczyna coś do siebie czuć. Co zrobią w tej sytuacji? Na pewno będziecie zaskoczeni zakończeniem. Styl autorki przypomina mi ten z książek Emily Giffin, ale ma pazura, ma humor, który mi bardzo odpowiada. Pełno jest ciekawych niedopowiedzeń i czarnego humoru. Cięte riposty na każdym kroku. To wszystko sprawiało, że czytając książkę, miałam uśmiech na twarzy. POLECAM
więcej Pokaż mimo toGłówną bohaterką jest Natalie i jej słodka córeczka. Natalie cierpi i mocno przeżywa stratę męża, ale niespodziewanie pojawia się ktoś jeszcze. Ktoś, kto pomaga Natalie podnieść się po stracie, pomaga w codziennych obowiązkach, w domu, w którym...
🖤 Korzystając z okazji, że już lada dzień będzie 5 tom serii Salvation, to zdecydowałam się wreszcie przeczytać Consolation Duet. Wcześniej nie miałam jakieś możliwości, aby sięgnąć po te dwie części. Ponadto seria jest romansem z motywem żołnierza, a ja lubię czytać takie książki. Szkoda, że na polskim rynku wydawniczym już pawie wcale nie mamy powieści o takich bohaterach. W ,,Consolation" nie mamy tylko motyw żołnierza, ale także żałoby czy drugiej szansy od losu na miłość. Już w prologu dostaliśmy smutną scenę, która była zapowiedzą emocjonującej lektury. I ta książka na pewno trochę nią była. Autorka w tej książce pokazała, jak ciężko być żoną amerykańskiego żołnierza. Długie nieobecności w domu, niespodziewanie wyjazdy na misje, ominięcie najważniejszych wydarzeń czy uroczystości rodzinnych i braki jakichkolwiek wiadomości. Natalia po stracie męża musiała ruszyć z życiem i poświęcić się opieką nad córeczką. A wcale nie było to łatwe, bo wciąż opłakiwała stratę ukochanego męża. Natalia tłumiła w sobie wszelkie emocje i udawała przed bliskim, że ma się coraz lepiej. Ale Liam nie dał się oszukać. Był on bardzo poruszony losom Natalii i chciał pomóc wdowie po swoim przyjacielu. Oboje nie sądzili, że z czasem zbliżą się do siebie. Na początku bali się pojawiających uczuć, a szczególnie Natalia, która uważała ze to za szybko, aby związać się z innym mężczyzną. Czuła się z tego powodu winna. Jej dylematy było dla mnie zrozumiała. Przez to ewolucja związku Liama i Lee była stopniowa. Pełna pięknego rozwijającego się romansu. Niestety cień Aarona wciąż unosił się między nimi. Kiedy już byli razem szczęśliwi, to los przygotował dla nich niespodzianką. Pod koniec powieści autorka nieco zaskoczyła. Miałam małe przepuszczanie, że w tym kierunku może pójść powieść, ale nie sądziłam, że tak jednak się stanie. Dlatego od razu wzięłam się za przeczytanie pierwszego rozdziału ,,Conviction".
🖤 Jeśli do tej pory nie przeczytaliście „Consolation”, a lubicie pióro Corinne Michaels, to polecam sięgnąć po te powieść. Historię miłości Natalie i Liama naprawdę warto poznać.
więcej Pokaż mimo toJak można zbudować relację romantyczną między dwójką bohaterów w sytuacji, w której jedno z nich kocha inną osobę? Jest to dokładnie problem Consolation: Natalie straciła męża Aarona, jest w żałobie, pomaga i opiekuje się nią Liam, przyjaciel Aarona. Liam zaczyna żywić jakieś uczucia do Natalie, ona do niego też, ale z drugiej strony cały czas opłakuje zmarłego męża. Trudno zbudować na czymś takim jakieś napięcie romansowe. Poza tym w książce za wiele się nie dzieje.
Zakończenie jest mocno zaskakujące, ale nie na tyle, aby zachęcić do czytania kolejnego tomu. Styl Michaels jest mocno powierzchowny, postacie papierowe, Consolation okazało się bardzo przeciętnym nudnawym średniakiem.
Jak można zbudować relację romantyczną między dwójką bohaterów w sytuacji, w której jedno z nich kocha inną osobę? Jest to dokładnie problem Consolation: Natalie straciła męża Aarona, jest w żałobie, pomaga i opiekuje się nią Liam, przyjaciel Aarona. Liam zaczyna żywić jakieś uczucia do Natalie, ona do niego też, ale z drugiej strony cały czas opłakuje zmarłego męża. Trudno...
więcej Pokaż mimo toBardzo ciekawy romans, pełen emocji. Może i przewidywalny, ale fabuła tak lekko i przyjemnie płynie, że spędziłam miło czas z tą lekturą.
Polecam!
Na pewno nie była to książka, jaką spotkacie wszędzie! Coś ciekawego, coś innego, ale jednak trochę pokręconego. Niektóre momenty były dla mnie nielogiczne, niektóre nie miały sensu, jednak całokształt książki oceniam jak najbardziej na plus! Można ciekawie spędzić czas.
Natalie przeżywa żałobę, słodko -gorzką radość z urodzenia dziecka i uświadamia sobie, że jej małżeństwo wcale nie było tak idealne, jak jej się wydawało...
A uczucie, które łączy ją z Liamem, najpierw wydaje się niewłaściwe, jednak po jakimś czasie nie jest już w stanie się przed nim bronić...
Ciekawa książka z ciekawym zakończeniem, w końcu zmarły mąż "wstaje" z grobu....
Polecam przeczytać! Nie jest świetna, ale przyjemnie mi się ją czytało.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNatalie przeżywa żałobę, słodko -gorzką radość z urodzenia dziecka i uświadamia sobie, że jej...
Zrobiłam sobie odskocznię od kryminałów,które w kółko pochłaniam.Postanowiłam sięgnąć po coś lekkiego,gdzie można na chwile odpocząć i się zrelaksować .
Książka bardzo mi się podobała jako romans spełnił wszystkie moje oczekiwania. Do tego emocje, jakie zostały ukazane podczas całej fabuły idealnie do mnie trafiły. Już na samym początku miałam gule w gardle, gdy Natalie-główną bohaterkę-spotkała wielka tragedia, próbowałam się nie rozpłakać. To w jaki sposób radziła sobie z żałobą i jak ważne było dla niej wsparcie bliskich osób, bardzo mi się podobało. Mogę chyba stwierdzić,że emocjonalność w tej książce jest dopracowana do perfekcji. Zarówno ze strony Natalie, jak i Liama. Ponadto relacja między tą dwójką to miód wylany na moje serce. Nie ma tutaj wielkich uniesień – wszystko się dzieje powoli, spokojnie i co najważniejsze naturalnie. Sami bohaterowie próbują się bronić przed tymi uczuciami, w końcu są tylko przyjaciółmi.
Miłość jaka połączyła głównych bohaterów to miłość, której chyba szukamy przez całe życie. Opiera się na zaufaniu, wzajemnym wsparciu i akceptacji. Liam i Natalie musieli przejść przez wiele ciężkich momentów, ale to ich wzajemna miłość pomogła im przetrwać. Wzajemnie siebie ocalili, a nawet nie mieli tego w planach.
Zakończenie totalnie mnie rozwaliło,zupełnie tego się nie spodziewałam .Dobrze,że powstrzymałam się aby nie zerknąć na ostatnie strony jak to mam czasami w zwyczaju ,bo chyba oszalałabym i popędzałabym się by szybciej czytać i znaleźć odpowiedź na pytanie-Jak to się stało?...Polecam
więcej Pokaż mimo toKsiążkę czyta się lekko, pochłonęłam ją dość szybko i spędziłam niezwykle emocjonujący czas, podczas którego nie raz próbowałam zrozumieć sytuację jaka wydarzyła się na kartkach tej książki.
Książka bardzo mi się podobała...
Super romans. Polecam. Początek łzawy, końcówka zaskakująca z tym, że chce się sięgnąć od razu po drugi tom.
#20/2022
Pokaż mimo toPierwsza książka tej autorki. Powiem, że akcja jest ciekawa, choć czasmi przewidywalna. Nie ma jednak książek, które by się nie powtórzyły. Dobra. Myślę, że sięgnę po kolejną część.
Całkiem niezła książka, czytało się szybko, ale nie zapadnie mi w pamięci na długo. Za mocno przewidywalna, główna bohaterka była momentami irytująca z tym ciągłym wspominaniem zmarłego męża.