Kulisy powstania styczniowego

Okładka książki Kulisy powstania styczniowego autora Jędrzej Giertych, 9788360048191
Okładka książki Kulisy powstania styczniowego
Jędrzej Giertych Wydawnictwo: Dom Wydawniczy ''Ostoja'' historia
historia
2013-01-01
2013-01-01

Kup Kulisy powstania styczniowego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kulisy powstania styczniowego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kulisy powstania styczniowego

1979

Bardzo dobra ocena za wnioski z którymi spotkałem się po raz pierwszy, a które są logiczne i nasuwają się niejako same. Niestety w żadnej szkole nikt nawet nie próbuje analizować powstania styczniowego w podobny sposób, jak pan Giertych. Niestety nie dam więcej gwiazdek z powodu uporu autora co do winy pewnych tajnych ugrupowań. Ja naprawdę potrafię czytać ze zrozumieniem i nie trzeba mi powtarzać dziesiątki razy, że masoni to, masoni tamto. Autor ma chyba jakiegoś bzika na ich punkcie, a przez rozdziały im poświęcone naprawdę ciężko było przebrnąć. Ogólnie książkę polecam zwłaszcza tym ludziom, którzy chcą poznać inne oblicze historii. P. Giertych sam pisze, że nie ma żadnych dowodów na postawione przez siebie tezy, ale wszystko tak się potoczyło, że idealnie pasuje do jego teorii. No i dosyć niezwykła sprawa, że bardzo mało tutaj znajdziemy informacji o samym powstaniu, raczej o całej jego otoczce.

40 użytkowników ma tytuł Kulisy powstania styczniowego na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Kulisy powstania styczniowego na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kulisy powstania styczniowego

Jędrzej Giertych
Jędrzej Giertych
Jędrzej Giertych – polski polityk, dyplomata i publicysta. Jeden z przywódców Stronnictwa Narodowego, współpracownik Romana Dmowskiego.

Cytaty z książki Kulisy powstania styczniowego

Dodaj cytat z książki Kulisy powstania styczniowego

Ciekawostki historyczne