XIII: Przynęta

Jakub Syty

Kup XIII: Przynęta w ulubionej księgarnii

Oceny książki XIII: Przynęta

OPINIE i DYSKUSJE o książce XIII: Przynęta

Kontynuacja z poprzedniego tomu. Tajemnicza organizacja postanawia wykorzystać pułkownik Jones by zastawić pułapkę na głównego bohatera, a sierżant Betty prowadzi własne śledztwo. Podobało mi się, że w całą intrygę miesza się trzecia strona – gangsterzy chcący pomścić osoby zabite w „Dzień Mayflower”. Nadaje to dynamizmu historii, a także jeżeli prawda wyjdzie na jaw, to bohaterowie mogą zyskać potężnych sprzymierzeńców. Tematycznie komiks też jest zaskakująco aktualny – pojawiają się muzułmańscy terroryści. Niestety w tomie występuje też bolączka serii czyli nadmiar zbiegów okoliczności kojarzący się z telenowelą. Rysunkowo podobnie jak ostatnio – poprawnie, choć bez rewelacji, ale miłośnicy postaci Betty Baranowsky będą mieli na czym powiesić oko (zarówno jeżeli chodzi o jej wdzięki, jak i o umiejętności bojowe). Podobnie jak ostatnio polecam, chociaż tym razem fabuła jest tak dobrze opowiedziana, że trafi nie tylko do fanów.

41 użytkowników ma tytuł XIII: Przynęta na półkach głównych

Okładka książki Thorgal. Kah-Aniel Grzegorz Rosiński, Yves Sente
Thorgal. Kah-Aniel Grzegorz Rosiński, Yves Sente
Yves Sente
Yves Sente
Yves Sente (ur. 17 stycznia 1964 w Brukseli) - belgijski scenarzysta komiksowy. Od 1997 roku związany z serią komiksową Blake i Mortimer, a od 2007 roku z serią Thorgal. Współpracuje z rysownikami: Tedem Benoit i Grzegorzem Rosińskim.

Okładka książki Bouncer - Do piekła i z powrotem Francois Boucq, Alexandro Jodorowsky
Bouncer - Do piekła i z powrotem Francois Boucq, Alexandro Jodorowsky
Okładka książki Murena: Z piasku i krwi Philippe Delaby, Jean Dufaux
Murena: Z piasku i krwi Philippe Delaby, Jean Dufaux
Okładka książki Silas Corey - 2 - Siatka Aquili 2/2 Pierre Alary, Fabien Nury
Silas Corey - 2 - Siatka Aquili 2/2 Pierre Alary, Fabien Nury
Okładka książki Anioł przeznaczenia Max Cabanes, Doug Headline, Jean-Patrick Manchette
Anioł przeznaczenia Max Cabanes, Doug Headline, Jean-Patrick Manchette

Cytaty z książki XIII: Przynęta