Dom nad klifem

A Week in Winter
2015-02-18
2015-02-18
Jolanta Kiełbas

Kup Dom nad klifem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dom nad klifem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dom nad klifem

1/2026 Dom nad klifem, Maeve Binchy, tłum. Jolanta Kiełbas
Opowieść o kobiecie, która wraca do rodzinnej irlandzkiej miejscowości i próbuje zacząć wszystko od nowa. Odnawia stary dom nad oceanem i tworzy w nim pensjonat przyciągajacy do siebie gości, którzy trafiają tam z różnych powodów.

1/2026 Dom nad klifem, Maeve Binchy, tłum. Jolanta Kiełbas

Ciekawa historia różnych osób,,,,pokazująca aby nigdy nie wątpić ufać sobie samemu,acz los jest przekorny.............

No wciągła. Niespodziewanie, bo usiadłam z nią na chwilę, a odłożyłam po wielu godzinach jako skonczoną.

315 użytkowników ma tytuł Dom nad klifem na półkach głównych
47 użytkowników ma tytuł Dom nad klifem na półkach dodatkowych

Okładka książki Ladies Night at Finbars Hotel Maeve Binchy, Emma Donoghue, Kate O'Riordan, Deirdre Purcell
Okładka książki KSIĄŻKI WYBRANE: Ostatnia sprawa, Powierzam ci Frankie, Zdradziecki prąd, Śmiercionośny Maeve Binchy, Sandra Brown, Lee Child, Stella Rimington
Maeve Binchy
Maeve Binchy
Maeve Binchy Snell - irlandzka pisarka. Urodziła się na przedmieściach Dublina. Absolwentka University College Dublin (historia). Początkowo pracowała jako nauczycielka francuskiego, łaciny i historii w szkole dla dziewcząt. Potem zatrudniła się jako dziennikarka w "The Irish Times". Jednak największy rozgłos przyniosły Maeve Binchy książki, które napisała. Zarówno jej powieści jak i opowiadania toczą się głównie w scenerii miast i wsi Irlandii. W 1999 roku pisarkę uhonorowano nagrodą British Book Award for Lifetime Achievement. Wybrane dzieła Maeve Binchy: |Dublin 4" (1981, polskie wydanie: Prószyński i S-ka, 1999),"Light a Penny Candle"" (1982, polskie wydanie: "Na dobre i na złe", Świat Książki, 1998),"Echoes" (1985, polskie wydanie: "Echa", Prószyński i S-ka, 1997),"The Copper Beech" (1992, polskie wydanie: "Czerwony buk", Prószyński i S-ka, 1997),"Tara Road" (1998, polskie wydanie: "Droga do Tary", Prószyński i S-ka, 2007). Mąż: Gordon Snell (1977-30.07.2012, jej śmierć).

Cytaty z książki Dom nad klifem

Dodaj cytat z książki Dom nad klifem