Powrót Króla

- fantasy, science fiction
- Władca Pierścieni (tom 3)
- 2012-01-01
- 2012-01-01
- Cezary Frąc
- Ekranizacje:
- Władca pierścieni: Powrót króla (2004)
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Powrót Króla w ulubionej księgarni
Oceny książki Powrót Króla
50461 użytkowników ma tytuł Powrót Króla na półkach głównych- Przeczytane 42 499
- Chcę przeczytać 7 650
- 2014 77

OPINIE i DYSKUSJE o książce Powrót Króla
Wspaniała! <3
Wspaniała! <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlasyka. W sumie nie zawsze równa, ale na końcu dochodzę do wniosku, że zasługuje na pochwałę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOcenę wystawiłem taką samą, co Dwóm Wieżom, ale książka jest słabsza. Niestety trafiła tutaj najgorsza bolączka pierwszego tomu - dłużyzny. Nie są one tak uciążliwe jak tam, ale dają o sobie znać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ulubiona część trylogii ❤️
Moja ulubiona część trylogii ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚródziemie jest imponująco rozbudowane i wiarygodne, natomiast bohaterowie są papierowi, bez głębi psychologicznej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKultowe zakończenie trylogii, chociaż z filmu który wcześniej obejrzałem, nie pamiętałem tego, co się stało w Shire, gdy czterech hobbitów powróciło do domu, a w przeciwieństwie do wcześniejszych rozdziałów po ostatecznej bitwie, rozdział o barbarzyńcach i Sharkey'u był bardzo ciekawy.
Jednak książka mi się dłużyła i momentami była nudna, jak w poprzednich częściach. Jednak było wiele ciekawych momentów.
Tu jednak w przeciwieństwie do większości uważam, że film jednak trochę lepszy, choć nie w 100% zgodny z książką, tylko tak w 80%-90%. W końcu w filmie dużo skrócono i trochę słusznie, bo momentami, szczególnie na początku całej historii, Tolkien za bardzo się rozpisał.
Ale i tak bardzo lubię tę historię.
I znowu jakaś dziwaczna, nie pasująca okładka...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak książka mi się dłużyła i momentami była nudna, jak w poprzednich częściach....
Dobre zwieńczenie całej historii, aczkolwiek końcówka przeciągnięta, a wątek "Sharkey'a" dziwny i zupełnie zbędny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia, ostatnia i najlepsza część tej trylogii. Wielki finał historii, która na zawsze zmieniła fantastykę. Epickie bitwy, ogrom emocji i zakończenie, które zostaje w głowie na długo. Tolkien domyka wszystko w sposób godny legendy. Arcydzieło. Pozdro Wariacie!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrudo mi ocenić tą książkę bo wcześniej obejrzałem film. Według mnie za dużo było nazw geograficznych, królów, postaci, zamków itp. Ja się w tym gubiłem i miałem mętlik w głowie. Chciałbym dać o wiele większą ocenę, ale nie czyłem tak dużej przyjmeności z czytania tej ksiązki :(
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowność i wspaniałość. Na pewno będę do tej trylogii wracać.
Cudowność i wspaniałość. Na pewno będę do tej trylogii wracać.