Polujący z brzytwą

Okładka książki Polujący z brzytwą autora Anatol Ulman, 8320710790
Okładka książki Polujący z brzytwą
Anatol Ulman Wydawnictwo: Wydawnictwo Iskry Cykl: Ewa wzywa 07... (tom 142) kryminał, sensacja, thriller
52 str. 52 min.
kryminał, sensacja, thriller
Ewa wzywa 07... (tom 142)
1988-01-01
1988-01-01
52 min.
8320710790

Kup Polujący z brzytwą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Polujący z brzytwą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Polujący z brzytwą

Z bardzo męskiego punktu widzenia, a z pewnością nie kobiecego, napisany kryminał. Ale poza tym że reakcje kobiet są tu kompletnie niewiarygodne, to kryminał całkiem ciekawy. Może zakończenie nieco gorsze od całej fabuły, ale i tak można w wolnej chwili przeczytać.

Może i niezbyt wiarygodny psychologicznie kryminałek (główna bohaterka jest... hmm... mało kobieca),ale za to całkiem dowcipny i oparty na nietuzinkowej intrydze, zwyczajowo dla autora wypchanej po brzegi seksualną tematyką. Warto jednak zaznaczyć, że znacznie lepiej podczas lektury będą się bawić ci, którzy znają PRL z autopsji, jest tu bowiem wiele złośliwych spostrzeżeń na temat minionego systemu i problemów, z którymi musieli borykać się żyjący w nim ludzie.

Książeczka czyta się i szybko, i w sumie przyjemnie, co - tak swoją drogą - wcale nie jest rzeczą oczywistą u Ulmana, mającego na swoim koncie również i prozę bliższą marnej grafomanii niż szeroko pojętej literaturze pięknej.

23 użytkowników ma tytuł Polujący z brzytwą na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Polujący z brzytwą na półkach dodatkowych

Okładka książki 2008. Antologia współczesnych polskich opowiadań Marcin Bałczewski, Artur Becker, Krzysztof Ćwikliński, Darek Foks, Marek Gajdziński, Krzysztof Gedroyć, Waldemar Góźdź, Brygida Helbig, Inga Iwasiów, Lech M. Jakób, Dawid Kain, Artur Daniel Liskowacki, Karol Maliszewski, Miłka O. Malzahn, Dariusz Muszer, Krzysztof Niewrzęda, Michał Płaczek, Jerzy Pluta, Paweł Przywara, Janusz Rudnicki, Jerzy Sosnowski, Zygmunt Stamm, Łukasz Suskiewicz, Anatol Ulman, Adam Wiedemann, Grzegorz Wróblewski, Marta Zelwan

Cytaty z książki Polujący z brzytwą

Dodaj cytat z książki Polujący z brzytwą