Jak się masz, Cukierku?

Okładka książki Jak się masz, Cukierku? autora Waldemar Cichoń, 9788363579500
Okładka książki Jak się masz, Cukierku?
Waldemar Cichoń Wydawnictwo: Dreams Cykl: Kot Cukierek (tom 4) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Kot Cukierek (tom 4)
2014-05-29
2014-05-29

Kup Jak się masz, Cukierku? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak się masz, Cukierku?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak się masz, Cukierku?

Książka przeczytana wspólnie z dziesięcioletnią córką w ramach codziennej nauki czytania i próbie zaszczepienia w niej miłości do książek. To już moje i córki czwarte spotkanie z niesfornym kotem Cukierkiem i za każdym razem jest super. Mamy tutaj dużo pozytywnego humoru, naprawdę można się pośmiać. Przygody Cukierka niosą ze sobą niejeden morał a to jest ważne. Poza tym jest to książka ciepła, rodzinna.

Kolejne zabawne opowieści o perypetiach rezolutnego kota. Mój syn bardzo go lubi.

🐱“Jak się masz Cukierku?” to zbiór krótkich opowieści autorstwa @waldemar_cichon_autor o przygodach rezolutnego kota Cukierka, który należy do rodziny Marcela i Maćka. Cukierek bierze udział we wszystkich wydarzeniach, jakie napotykają rodzinę. Często staje się ich głównym bohaterem, np. kiedy nieomal zostaje gwiazdą reklamy karmy dla kotów, czy kiedy nieco zmienia plan przygotowany przez chłopców i tatę z okazji Dnia Matki. Niemniej jednak kot jest uwielbianym członkiem rodziny, bez którego nikt nie wyobraża sobie codzienności.

🐱Bez względu na to czy macie kota, czy nie, z pewnością polubicie Cukierka, który jest wyjątkowo błyskotliwy kotem. Moja 5-latka chętnie wraca do jego przygód przy każdej okazji.

🐱Pss.. Pamiętajcie, że pierwsza część przygód pt. "Cukierku, ty łobuzie!" znajduje się na liście lektur szkolnych dla klas 1-3

163 użytkowników ma tytuł Jak się masz, Cukierku? na półkach głównych
37 użytkowników ma tytuł Jak się masz, Cukierku? na półkach dodatkowych

Waldemar Cichoń
Waldemar Cichoń
Waldemar Cichoń, czyli tata Marcela, a od jakiegoś czasu także tata Macieja. Przyszedł na świat w roku, w którym Richard Nixon ustąpił ze stanowiska prezydenta Stanów Zjednoczonych, otworzono Port Północny w Gdańsku, została założona Budka Suflera, a Polska została brązowym medalistą Mistrzostw Świata w piłce nożnej pokonując Brazylię 1:0. Trudno powiedzieć, jaki te wydarzenia miały wpływ na przyszłe losy chłopaka z Tychów, jednak jakiś mieć musiały. Bo niby dlaczego nie? W dzieciństwie tata Marcela nade wszystko uwielbiał czytać. To były czasy, kiedy nikomu nie śniło się jeszcze o Internecie, grach komputerowych i 100 kanałach w telewizji, więc książki były jedną z niewielu dostępnych rozrywek. Tata Marcela czytał średnio trzy książki na tydzień. Dwa razy w tygodniu szedł więc pieszo do biblioteki położonej na sąsiednim osiedlu. Kiedy ksiązka, którą wypożyczył zapowiadała się ciekawie, tata Marcela nie mógł się doczekać, kiedy zacznie czytać, więc czytał idąc. Zaczytany systematycznie rozbijał nos o latarnie, a raz o mało nie wpadł pod samochód. Dochodziło do tego, że mama taty Marcela musiała go w wakacje zmuszać do wychodzenia na podwórko. Na niewiele się to zdało, bo tata Marcela wychodził na podwórko z książką ukrytą pod ubraniem. Czasem się udawało, jeśli jednak mamina kontrola wykryła, tata Marcela ratował się czytając książki pod kołdrą przy świetle latarki. Pisać tata Marcela zaczął stosunkowo późno. Oczywiście, w szkole pisał wypracowania, ale oprócz nauczycieli nikt ich nie czytał, więc to się chyba nie liczy. Potem poszedł na studia, skończył dziennikarstwo i zaczął pisać do gazet. Robił to przez całkiem długi okres swojego życia. Książki zaczął pisać jeszcze później. Dziś tata Marcela nie jest już dziennikarzem – pracuje w Instytucie Technik Innowacyjnych EMAG w Katowicach, gdzie zajmuje się wydawnictwami, promocją i reklamą oraz, jak mawiają jego złośliwi koledzy, sprawami z pogranicza magii i rzeczy nadprzyrodzonych. A książki pisze w tzw. międzyczasie.

Okładka książki Bajkoterapia, czyli bajki pomagajki dla małych i dużych Grażyna Bąkiewicz, Artur Barciś, Katarzyna Dowbor, Cezary Harasimowicz, Roksana Jędrzejewska-Wróbel, Rafał Królikowski, Beata Ostrowicka, Marcin Piwowarski, Zofia Stanecka, Małgorzata Strękowska-Zaremba, Dorota Suwalska, Agnieszka Tyszka, Janusz Leon Wiśniewski, Grażyna Wolszczak

Cytaty z książki Jak się masz, Cukierku?

Dodaj cytat z książki Jak się masz, Cukierku?