Krótka piłka

Okładka książki Krótka piłka autora Harlan Coben, 9788388722554
Okładka książki Krótka piłka
Harlan Coben Wydawnictwo: Albatros Cykl: Myron Bolitar (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Myron Bolitar (tom 2)
Dropshot
2012-01-01
2012-01-01
Zbigniew A. Królicki

Kup Krótka piłka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krótka piłka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krótka piłka

Nie podoba mi się idealizowanie niektórych bohaterów i przedstawianie ich jako najpiękniejszych, najsilniejszych, nieustraszonych. Dla mnie umniejsza to autentyczność tych postaci i jest już irytujące. Książka nawet mnie zaciekawiła, było trochę intrygi ale nadal to nie jest to za co cenie Cobena.

Interesujący kryminał.

Interesujący kryminał.

Jeśli kochasz sportowe emocje przemieszane z brudnymi sekretami wyższych sfer, „Krótka piłka” to Twój absolutny mus-read. To thriller, który serwuje emocje z prędkością 200 km/h!

15167 użytkowników ma tytuł Krótka piłka na półkach głównych
2548 użytkowników ma tytuł Krótka piłka na półkach dodatkowych

Harlan Coben
Harlan Coben
Harlan Coben (ur. 1962 r.),współczesny amerykański pisarz, który uznanie w kręgu miłośników literatury sensacyjnej zdobył swoją trzecią książką, Bez skrupułów, opublikowaną w 1995 r. Jako pierwszy współczesny autor otrzymał trzy prestiżowe nagrody literackie przyznawane w kategorii powieści kryminalnej, w tym najważniejszą – Edgar Poe Award. Światowa popularność Cobena zaczęła się w 2001 roku od thrillera Nie mów nikomu, zekranizowanego w 2006 roku. Kolejne powieści, m.in. Na gorącym uczynku, Wszyscy mamy tajemnice, Zostań przy mnie, Schronienie, Kilka sekund od śmierci, Sześć lat później i Tęsknię za tobą, uczyniły go megagwiazdą gatunku i jednym z najchętniej czytanych autorów, także w Polsce. Twórczość pisarza wciąż budzi zainteresowanie filmowców: na podstawie prozy Cobena powstało kil­ka filmów i seriali, prawa do ekranizacji Tęsknię za tobą zostały kupione przez Warner Bros, a w ekranizacji Już mnie nie oszukasz główną rolę zagra Julia Roberts. Powieści Harlana Cobena, publikowane w 43 językach, sprzedały się już w ponad 70 milionach egzemplarzy na całym świecie.

Cytaty z książki Krótka piłka