Z jak Zachariasz

Rafał Lisowski

Kup Z jak Zachariasz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Z jak Zachariasz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Z jak Zachariasz

Dziewczyna, która przetrwała apokalipsę i żyje w dolinie razem z psem. Aż tu nagle przychodzi mężczyzna w kombinezonie. Mnie się podobała.

Dziwna w porównaniu do filmu . Oglądałem kiedyś i książkę kupiłem z ciekawości właśnie jakie to różnice będą.. Pomijam to że bohater w książce jest biały . Bohaterka opuszcza dom pod koniec żeby zostawić go Loomisowi .. Próba gwałtu i chęć zniewolenia xD i jej reakcje na to .. Serio bardziej polecam film . Następnej części książki nie będzie bo autor zmarł dawno temu a ta część była wydana post mortem i tak naprawdę bardziej z jego notatek . Nie wiadomo jakby wyglądała gdyby On ją faktycznie pisał . Można to przeczytać ale ... Ogólnie wyszło to jakoś średnio . Pomysł był super dobry . Chyba jedna z pierwszych dystopii dla młodzieży bo wydana ponad 50 lat temu . Może w następnej części Ann była by już inną bardziej doświadczoną kobietą. Tu jest dziwną i uległą? Dom zostawiła agresorowi i poszła w świat zamiast kolesia zastrzelić i tyle 😅 oceńcie sami

Warto.

Warto.