Stalin i zabójstwo Kirowa

Stalin and the Kirov Murder
1989-01-01
1989-01-01
Alicja Adamowicz
Fascynujące studium historyczne najwybitniejszego sowietologa zachodniego.

Kup Stalin i zabójstwo Kirowa w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Stalin i zabójstwo Kirowa

OPINIE i DYSKUSJE o książce Stalin i zabójstwo Kirowa

„Jeśli sprawa Kirowa jest w Związku Sowieckim kluczem dla lat trzydziestych, jest zarazem kluczem do lat osiemdziesiątych. Dopiero kiedy ostatecznie w Moskwie przedstawi się prawdę bez ogródek, można będzie mówić o prawdziwym przezwyciężeniu stalinizmu.”

19 użytkowników ma tytuł Stalin i zabójstwo Kirowa na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Stalin i zabójstwo Kirowa na półkach dodatkowych

Robert Conquest
Robert Conquest
Brytyjsko-amerykański historyk. Przyszedł na świat w środkowej Anglii, zaś jego ojciec był z pochodzenia Amerykaninem. Absolwent Uniwersytetu w Grenoble oraz Uniwersytetu Oksfordzkiego. W czasie II wojny światowej był oficerem wywiadu brytyjskiego. Specjalista z zakresu działalności Związku Sowieckiego. W swoich pracach odsłaniał mechanizmy działania państwa totalitarnego. Odznaczony wieloma międzynarodowymi orderami, m.in. Orderu Zasługi Rzeczypospolitej Polskiej.

Cytaty z książki Stalin i zabójstwo Kirowa

Było oczywiste, że dochodzenie miało na celu nie odkrycie prawdy, ale dostosowanie sprawy do określonych decyzji politycznych, które już zresztą zapadły. „

„miał chyba rację Stalin, gdy twierdził, że jego historyjkę bez trudu „przełknie” opinia na Zachodzie....”!

Robert Conquest Stalin i zabójstwo Kirowa Zobacz więcej

Ciekawostki historyczne