Emi i Tajny klub superdziewczyn

- literatura dziecięca
- Emi i Tajny Klub Superdziewczyn (tom 1)
- Emi i Tajny Klub Superdziewczyn
- Emi i tajny klub superdziewczyn
- 2013-01-01
- 2013-01-01
- 9788378819998
Emi to dziewczynka taka jak Ty! Wraz z mamą, tatą i labradorem Czekoladą mieszka w dużym mieście w domu Na Bateryjce. Emi ma zwariowanych przyjaciół: Anielę, która nie cierpi księżniczek, muzykalną Faustynę, Franka-mądralę, czarującego Lucka i wielu innych. Pewnego dnia dziewczyny zakładają tajny klub. Jego motto brzmi: NIGDY WIĘCEJ NUDY!
Ilustracje - Magdalena Babińska
Kup Emi i Tajny klub superdziewczyn w ulubionej księgarni
Oceny książki Emi i Tajny klub superdziewczyn
329 użytkowników ma tytuł Emi i Tajny klub superdziewczyn na półkach głównych- Przeczytane 241
- Literatura dziecięca 4
- Dziecięce 3
- Książki dla dzieci 3
- Z biblioteki 3
Cytaty z książki Emi i Tajny klub superdziewczyn
Karaluchy, szczypawki, pająki,
Padalce, jaszczurki i żmije.
Nie boimy się was, dziwolągi,
Nocne mary czy włóczykije.
Straszenie nie wyjdzie wam płazem.
W Tajnym Klubie trzymamy się razem!
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Emi i Tajny klub superdziewczyn
Co powiecie na Tajny Klub Superdziewczyn?
Grupa dziewczynek z pozoru spokojnych, ale z burzą ciekawych pomysłów postanawiają stworzyć coś zupełnie nowego co sprawi że już nigdy więcej nie będzie nudy 😍
Wszystko zaczyna nabierać tempa jak rozpoczyna się śledztwo w sprawie profesora Kaganka, który skrywa coś tajemniczego💀 i jest w gronie naprawdę dziwnych ludzi. A jak myślicie że to banał to koniecznie musicie odkryć co można robić z ręką w gipsie 😁
Ciekawa opowieść o przyjaźni, problemach jakie doskwierają dzieciom i jak wszystko jest przez nie postrzegane. Naprawdę mile spędzony czas, a wydawnictwu @wydawnictwo_wilga dziekujemy za możliwość poznania tej fajnej historii.
Co powiecie na Tajny Klub Superdziewczyn?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątki szkoły bywają różne, nadmiar nauki powoduje, że może być nudno, ale co jeśli stworzy się Tajny klub?
Wszystko zaczyna nabierać tempa jak rozpoczyna się śledztwo w...
Czytałem 6 letniej córce bardzo jej się podobało . Myślę że będzie chciała kolejny tom .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🐾Poznaj Emi – zwyczajną dziewczynkę z niezwykłą wyobraźnią i paczką przyjaciół, którzy zawsze są gotowi na wspólne przygody. Razem zakładają Tajny Klub Superdziewczyn, by nigdy więcej nie nudzić się w codziennym życiu! W pierwszym tomie serii poznasz nie tylko ciekawe postacie, jak Aniela, Flora, Faustyna, Franek i Lucek, ale też zanurzysz się w pełną humoru i zagadek historię. Tajemniczy profesor Kaganka skrywa sekrety, które mogą zmienić wszystko.
♥️Książka „Emi i Tajny Klub Superdziewczyn” to świetny początek całej serii, która zdecydowanie zapowiada się bardzo interesująco. Historia Emi i jej przyjaciół jest pełna energii, zabawy i przygód, które pokazują, jak ważna jest prawdziwa przyjaźń i wspólne działania. Bardzo podoba mi się, że bohaterowie są różnorodni i każdy ma swój charakter – od wesołej Anieli, przez trochę naburmuszoną Florę, aż po mądrego Franka i czarującego Lucka. To sprawia, że książka jest dynamiczna i nigdy nie nudzi.
🧳Co więcej, opowieść momentami potrafi rozbawić nawet dorosłego czytelnika, co jest dużym plusem. Humor i lekkość narracji sprawiają, że czyta się ją z przyjemnością i uśmiechem na twarzy. Ciekawi mnie, jakie tajemnice i przygody czekają na Emi i jej Klub w kolejnych tomach, bo już w pierwszej części pojawia się intrygujący wątek tajemniczego profesora Kaganka. Całość jest napisana w sposób przystępny dla młodszych czytelników, ale jednocześnie jest na tyle ciekawa i angażująca, że z chęcią sięgną po nią także starsi. Jestem przekonana, że seria „Emi i Tajny Klub Superdziewczyn” ma potencjał, aby stać się ulubioną lekturą wielu dzieci, a także rodziców, którzy chcą czytać razem z nimi. Z niecierpliwością czekam na kolejne części i dalsze losy bohaterów!
[Współpraca barterowa]
🐾Poznaj Emi – zwyczajną dziewczynkę z niezwykłą wyobraźnią i paczką przyjaciół, którzy zawsze są gotowi na wspólne przygody. Razem zakładają Tajny Klub Superdziewczyn, by nigdy więcej nie nudzić się w codziennym życiu! W pierwszym tomie serii poznasz nie tylko ciekawe postacie, jak Aniela, Flora, Faustyna, Franek i Lucek, ale też zanurzysz się w pełną humoru i zagadek...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka jest bardzo ciekawa jest więcej książek z tej serii i mają oni nawet swój własny sklep internetowy nazwa jezd z tyłu książki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę czytałam jak miałam 9 lat. To była jedna z pierwszych moich książek i naprawdę mnie wciągnęła. Nie mam uwag i mogę polecić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoznajcie Emi, a właściwie Stanisławę Emilię Gacek. Mieszka ona na drugim piętrze czerwonego domu z cegły, w mieszkaniu, które nazywają Gackowo.
Emi dzięki swojej koleżankę Flo, poznaje nowego kolegą Franka. Jego tata jest Profesorem. Gdy pewnego dnia podczas wizyty na lotniku zauważa go z walizką w rękach na której narysowana jest ☠️ uznaje, że trzeba rozwiązać tę zagadkę i to zadanie dla Tajnego Klubu Superdziewczyn!
Historia jest jeszcze bardziej rozbudowana i dużo się w niej dzieje, jednak nie mogę Wam wszystkiego opowiedzieć, bo brakłoby mi znaków 🤣
Ta książka to pierwszy tom jakże rozbudowanej serii dla dzieci, choć wierzę, że bardziej przypadnie ona do listy dziewczynkom. Posiada wartką akcję i naprawdę z tą grupką bohaterów nie da się nudzić 🤭
W bardzo przemyślany sposób poznajemy początki znajomości bohaterów, a jednocześnie już dostajemy niesamowite przygody 😍
Motyw detektywistyczny w książkę oczywiście jeszcze bardziej zachęcił dzieci do lektury 🤭 na moje to niesamowicie działa 🤭
Nawet ja jako dorosła osoba, czułam się bardzo zaciekawiona przygodami Emi 🤭
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPewnego zwykłego dnia w zerówce, Emi wraz z koleżankami zakładają Tajny Klub Superdziewczyn 😮 I to właśnie ona zostaje jego szefową!
Super książka. Polecam każdemu młodemu czytelnikowi ale młodzież też się będzie super bawić! Ma bardzo słodkie ilustracje. Na pewno przeczytam jeszcze więcej tomów tej książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZacznijmy od tego, że przy tej książce nie da się nudzić! Serio! Mimo że jest skierowana do czytelników +6, to ja również świetnie się przy niej bawiłam i mam wrażenie, że to typ książki dla absolutnie każdego. Fabuła i akcja są bardzo dynamiczne i ciekawe, a bohaterowie wspaniale wykreowani, dzięki czemu aż chce się śledzić ich historię ✨ Styl pisania pani Agnieszki Mielech jest typowo dziecięcy i lekki, przez co książkę czyta się w bardzo szybkim tempie!
Dodam jeszcze, że w książce pojawiają się przesłodkie ilustracje, które wykonała pani Magdalena Babińska 🥹 Dodają one niesamowity klimat i urok powieści 🤭 Na koniec chciałabym powiedzieć, że jeśli szukacie książki dla młodszych czytelników, którą czyta się w niezwykle szybkim tempie i która nie jest w żadnym stopniu wymagająca, to „Emi i Tajny Klub Superdziewczyn” jest właśnie dla Was! 😍
[współpraca barterowa z Agnieszką Mielech]
Zacznijmy od tego, że przy tej książce nie da się nudzić! Serio! Mimo że jest skierowana do czytelników +6, to ja również świetnie się przy niej bawiłam i mam wrażenie, że to typ książki dla absolutnie każdego. Fabuła i akcja są bardzo dynamiczne i ciekawe, a bohaterowie wspaniale wykreowani, dzięki czemu aż chce się śledzić ich historię ✨ Styl pisania pani Agnieszki...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo sympatyczna książeczka dla (raczej) dziewcząt. Bohaterką jest Stanisława Emilia Gacek, nazywana Emi, która zakłada z koleżankami Tajny Klub Superdziewczyn. Przeżywają moc przygód - w lesie, podróży, szkole, poznają Ekologa i jego menażerię, balet, skautowskie zabawy oraz wiele innych ciekawych perypetii.
Polecam młodszym uczennicom, w wieku 7-10 lat. Będą zachwycone książką.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam młodszym uczennicom, w wieku 7-10 lat. Będą zachwycone...
Fajna książka. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam
Fajna książka. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam