Sexus (The Rosy Crucifixion #1)

Okładka książki Sexus (The Rosy Crucifixion #1) autora Henry Miller, 0802151809
Okładka książki Sexus (The Rosy Crucifixion #1)
Henry Miller Wydawnictwo: Grove Press Cykl: Różoukrzyżowanie (tom 1) literatura piękna
Różoukrzyżowanie (tom 1)
1965-01-01
1965-01-01
angielski

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Sexus (The Rosy Crucifixion #1) w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sexus (The Rosy Crucifixion #1)

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sexus (The Rosy Crucifixion #1)

kocham pioro millera, ale jesli jeszcze raz przeczytam o soczystej cipce i sokach z niej wyplywajacych zastrzele sie
plus co to za zakonczenie aha?

plus co to za zakonczenie aha?

Ciężko się czytało filozoficzne wywody bohatera, poznając go jednocześnie jako osobę o wątpliwej moralności, której w realnym życiu pewnie w ogóle nie miałoby się ochoty słuchać. Poza tym przeplecione krótkimi wstawkami fabularnymi, których główną część stanowił seks. Nie wiem czy było warto..

Momentami strasznie męczyła mnie ta książka. Ale największym rozczarowaniem było zakończenie.

1053 użytkowników ma tytuł Sexus (The Rosy Crucifixion #1) na półkach głównych
137 użytkowników ma tytuł Sexus (The Rosy Crucifixion #1) na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Sexus (The Rosy Crucifixion #1)

Henry Miller
Henry Miller
Amerykański pisarz i malarz o korzeniach niemieckich. W prozie atakował podejście współczesnych Amerykanów do moralności i ich purytański system wartości.

Cytaty z książki Sexus (The Rosy Crucifixion #1)