Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?

Okładka książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać? autora Ksawery Knotz, Jan i Małgorzata Wilk, Anna Zajic, 9788377971031
Okładka książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?
Jan i Małgorzata WilkAnna Zajic Wydawnictwo: Edycja Świętego Pawła poradniki
poradniki
2013-01-01
2013-01-01

Kup Teściowie i młodzi. Jak to ma działać? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?

Polecam. Książka traktuje o oczywistych oczywistościach. Uświadamia, że młoda rodzina to odrębny byt, a rodzice mają prawo do wsparcia, ale nie ingerowania. Może warto właśnie jeszcze raz tym oczywistościom się przyjrzeć, dostać obuchem w twarz "dlaczego ja to wiem, a tego nie robię" - podsumować i przeskanować swoje zachowanie, wprowadzając budujące (a nie dzielące) zmiany w relacjach.

Z wielkim smutkiem stwierdzam, że książka jest dla mnie rozczarowaniem.
182 strony treści, ogromna czcionka, tak jakby autorzy chcieli na siłę zapełnić kartki.
Tytuł powinien być zmieniony na "teściowie i młodzi-mieszkanie pod jednym dachem".
3/4 treści traktuje o tym, jak sobie radzić, kiedy mieszkamy z rodzicami/ teściami. Sporo stereotypów, skupienie się na relacji matka-syn i ta zła synowa. Szczątkowe wspomnienie o relacji matka-córka.
Rady przytoczone w książce są banalne i mam wrażenie, przeznaczone głównie dla rodziców i teściów.
Spodziewałam się o wiele, wiele więcej. Jeśli ktoś szuka sensownej literatury dotyczącej małżeństwa, polecam "święte małżeństwo" Gary'ego Thomasa.

Z wielkim smutkiem stwierdzam, że książka jest dla mnie rozczarowaniem.

Pozycja obowiązkowa dla Ciebie jeśli zapomniałaś/eś, że najpierw jest mąż/żona, długo, długo nikt i dopiero rodzice, jeśli czegoś od rodziców oczekujesz (np. wsparcia finansowego) lub spokojnie słuchasz jak jadą po Twojej drugiej połówce.
Przypomina o rzeczach, o których każdy pamięta przed ślubem ale zwykle szybko po nim zapomina.

Pozycja obowiązkowa dla rodziców, świetna na prezent pod choinkę.

Pozycja obowiązkowa dla rodziców,...

61 użytkowników ma tytuł Teściowie i młodzi. Jak to ma działać? na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Teściowie i młodzi. Jak to ma działać? na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?

Okładka książki Laboratorium miłości. Tom 2: Po ślubie Michał Chorosiński, Dominika Figurska, Szymon Grzelak, Zbigniew Kaliszuk, Ksawery Knotz, Ireneusz Krosny, Maciej Kurzajewski, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, Adam Woronowicz, Krzysztof Ziemiec, Tomasz Zubilewicz
Okładka książki Seks jest boski, czyli erotyka katolika Ksawery Knotz, Krystyna Strączek
Seks jest boski, czyli erotyka katolika Ksawery Knotz, Krystyna Strączek
Okładka książki Puzzle małżeńskie Ksawery Knotz, Monika Waluś
Puzzle małżeńskie Ksawery Knotz, Monika Waluś

Cytaty z książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?

Dodaj cytat z książki Teściowie i młodzi. Jak to ma działać?