Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą

Okładka książki Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą autora Josef H. Reichholf, 8301110457
Josef H. Reichholf Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
nauki przyrodnicze (fizyka, chemia, biologia, itd.)
Das Rätsel der menschwerdung – Die Entstehlung des Menschen im Wechselspiel mit der natur
1992-01-01
1992-01-01
Józef Kaźmierczak

Kup Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą

Książka mocno zdezaktualizowana, czytałem jeszcze w szkole średniej, ale świetnie napisana z wieloma anegdotami naukowymi, z drugiej strony jeszcze 20 lat temu dopiero domyślano się, że dinozaury mogły mieć pióra... POlecam

Rewelacyjna książka o ewolucji. Paleontologia nie wydaje się najciekawszą z nauk, a jednak. Podziwiam szeroką wiedzę autora również z innych dziedzin i jego umiejętność usystematyzowania i poukładania tematów tak, aby czytało się logicznie.

Bardzo interesująca książka, w której autor skupił się na aspekcie biologiczno-geograficznym ewolucji człowieka. Polecam!

58 użytkowników ma tytuł Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą na półkach głównych
17 użytkowników ma tytuł Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą

Okładka książki Leksykon zwierząt. Bezkręgowce Heiko Bellmann, Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach
Okładka książki Leksykon zwierząt. Płazy i gady Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach
Leksykon zwierząt. Płazy i gady Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach
Okładka książki Leksykon zwierząt. Ryby Günther Diesener, Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach
Leksykon zwierząt. Ryby Günther Diesener, Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach
Okładka książki Ssaki. Zajęczaki, gryzonie, drapieżne Elisabeth Keller, Juliane Margaret Koepcke, Josef H. Reichholf, Gunter Steinbach, praca zbiorowa
Josef H. Reichholf
Josef H. Reichholf
Zoolog i biolog ewolucyjny. Do 2010 roku kierował zbiorem kręgowców bawarskiego muzeum zoologii. Profesor Ekologii i Ochrony środowiska na Uniwersytecie technologicznym w Monachium. Laureat Treviranus-Medaille, najwyższego wyróżnienia dla niemieckich biologów oraz nagrody Grüterów dla popularyzatorów nauki. W 2007 roku otrzymał Nagrodę im. Zygmunta Freuda za najlepszą książkę popularnonaukową przyznawaną przez niemiecką Niemiecka Akademia Języka i Literatury.

Cytaty z książki Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą

Dodaj cytat z książki Zagadka rodowodu człowieka. Narodziny człowieka w grze sił z przyrodą