Przegrana Numeru Piątego

Okładka książki Przegrana Numeru Piątego autora Pittacus Lore, 9788377787588
Okładka książki Przegrana Numeru Piątego
Pittacus Lore Wydawnictwo: Burda Publishing Polska Cykl: Dziedzictwa Planety Lorien (tom 4) fantasy, science fiction
Dziedzictwa Planety Lorien (tom 4)
The Fall of Five

Kup Przegrana Numeru Piątego w ulubionej księgarnii

Oceny książki Przegrana Numeru Piątego

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przegrana Numeru Piątego

31.07.14
Poruszajaca, pelna zawrotnej akcji Przegrana Numeru Piatego wprowadzi Cie w swiat nostalgii, gdzie szostka przybyszow z Lorien przygotowuje sie do walki z ich najwiekszym wrogiem i najezdzca. Jednak wczesniej musza odnalezc Numer 5, zanim dotrze do niego ktos niepowolany.

31.07.14

Nieoczekiwany zwrot akcji na nowo wciąga w całą fabułę. Książka przeczytana praktycznie "na raz ", bo nie sposób się od niej oderwać :-)

Uwielbiam tą część w końcu mamy wszystkich razem :). Przeczytałam to mgnieniu oka.Świetny styl pisania, dobrze wykreowane postacie i przecudowna historia to wszystko zawsze znajdowałam w tej serii, dlatego bardzo chce do niej znowu wrócić. Przywiązałam się do bohaterów jak nigdy, więc czasami się śmiałam a czasami płakałam z przygód jakie mieli.
Uważam że to książka dla każdego i w każdym wieku (pomijając zabijanie).Ta seria jest przezabawna , emocjonująca a co najważniejsze przyciąga czytacza i nie chce puścić aż do ostatniego tchnienia.
Ja czytałam tą książkę po angielsku i uważam ze język w niej zawarty nie jest aż tak zaawansowany i spokojnie początkujący mogą zaczynać ją czytać.Polecam bo to bardzo praktykuje nasz język angielsku i sprawi wam to samą przyjemność.
Jak na razie to moja ulubiona część ale jeszcze kilka książek przede mną:)(Miejmy nadzieje że reszta będzie tak samo dobra jak pierwsze cztery części)

Uważam że to książka dla...

882 użytkowników ma tytuł Przegrana Numeru Piątego na półkach głównych
197 użytkowników ma tytuł Przegrana Numeru Piątego na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Przegrana Numeru Piątego

Pittacus Lore
Pittacus Lore
Książka Jamesa Freya "Endgame. Klucz Niebios" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Fantastyka, fantasy. Jest kultowym pisarzem amerykańskim. Jego debiutancka powieść „Milion małych kawałków” to jeden z najgłośniejszych skandali literackich ostatnich lat, niesamowity bestseller list światowych, w tym „New York Timesa” i Amazonu. Przetłumaczono ją na ponad 30 języków. Ta poruszająca, oparta na motywach autobiograficznych relacja z odwyku jest jednym z najbardziej obrazowych opisów walki z niesłabnącym głodem narkotycznym i alkoholowym. Frey jest także autorem powieści „Mój przyjaciel Leonard”, „Jasny słoneczny poranek”, „Ostatni testament” oraz „Endgame”.

Cytaty z książki Przegrana Numeru Piątego