Zarządzanie czasem. Bądź Panem własnego czasu

- Mehr Zeit fur das Wessentliche
- 2005-01-01
- 2005-01-01
- Ewa Schauz
Macie wystarczająco dużo czasu? Około 90% ankietowanych osób odpowiada jednoznacznie ,,NIE!”. Czas jest ,,darmowym” dobrem, którego każdy ma w swoim życiu taką samą, ściśle określoną ilość. Czas jest zarazem ,,najdroższym” dobrem, jakie posiadamy. Nie da się go kupić ani zmagazynować. Przemija niezależnie od naszej woli, a niewykorzystany lub źle zagospodarowany jest bezpowrotnie stracony. Jak optymalnie zagospodarować czas, który mamy do dyspozycji? Jak unikać marnotrawienia tego cennego dobra? Metoda prof. L. Seiwerta ma rozwiązać radykalnie te problemy i przez konsekwentne planowanie oraz metodyczną pracę pozwoli nam zyskać więcej czasu dla siebie.
Kup Zarządzanie czasem. Bądź Panem własnego czasu w ulubionej księgarni
Oceny książki Zarządzanie czasem. Bądź Panem własnego czasu
26 użytkowników ma tytuł Zarządzanie czasem. Bądź Panem własnego czasu na półkach głównych- Chcę przeczytać 22
- Rozwojowe 1
- 2002 1
- Sprzedane 1
- Poradnik 1
- Wypożyczyłem 1
- Półka nr 09 1
- Biblioteka czytelnia E 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zarządzanie czasem. Bądź Panem własnego czasu
Książka Lothara J. Seiwerta to klasyczna pozycja z zakresu zarządzania sobą w czasie, która mimo upływu lat wciąż pozostaje aktualna. Autor w przystępny sposób tłumaczy, że kluczem do efektywności nie jest jedynie lepsze planowanie dnia, lecz świadome ustalanie priorytetów i koncentracja na tym, co naprawdę ważne.
Seiwert nie ogranicza się do suchych technik – pokazuje, jak zarządzanie czasem łączy się z wartościami, celami życiowymi i poczuciem sensu. Dzięki temu książka nie jest tylko poradnikiem dla zapracowanych, lecz przewodnikiem po bardziej zrównoważonym stylu życia. Autor wprowadza konkretne narzędzia, takie jak macierz Eisenhowera czy planowanie tygodniowe, a jednocześnie zachęca do refleksji nad własnymi nawykami i rolami życiowymi.
Język książki jest prosty i motywujący, a przykłady – praktyczne i łatwe do zastosowania. Momentami można odnieść wrażenie, że niektóre porady są oczywiste, jednak w kontekście codziennego zabiegania stanowią cenne przypomnienie o tym, co naprawdę liczy się w zarządzaniu czasem.
Podsumowując: to wartościowa, inspirująca lektura dla każdego, kto chce odzyskać kontrolę nad swoim czasem i życiem. Szczególnie polecana osobom, które czują się przytłoczone nadmiarem obowiązków lub szukają sposobu na lepsze zorganizowanie dnia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeiwert nie ogranicza się do suchych technik – pokazuje,...
Przystępny język. Dobrze się czyta.Te wszystkie arkusze do planów, listy kontroli itp. trochę przerażają. Tyle papierkowej roboty, żeby oszczędzić godzinę pracy dziennie ? Autor ma opinię autorytetu w dziedzinie zarządzania czasem, więc może coś w tym jest.