Wierzbowa 13. Opowieści z Wierzbowej 13

- literatura dziecięca
- 2013-09-25
- 2004-01-01
Życie w mieście nie jest nudne. Zwłaszcza kiedy mieszka się na ulicy Wierzbowej. W bloku nr 13, na dodatek. Wśród dziwacznych sąsiadów, straszydeł, duchów, strzyg i wilkołaków nie można się nudzić, a kiedy wieczór jest deszczowy albo wszyscy zapomnieli o twoich urodzinach, można poprosić jedno z nich o bajkę. I nikt się chyba nie zdziwi, że w bajkach tych nie będzie normalnych królewien, wróżek i rycerzy. Nie żebyśmy ich nie lubiły, po prostu - nie starczyło dla nich miejsca... Tu królują bazyliszki, utopce w wannach, myszy w butach, dinozaury wyklute z pisanki, straszne olbrzymki w żelaznych kapciach i banda ohydnych złodziejasów, ukrywająca skradzione skarby w piwnicy, między słojami pełnymi ogórków. Lubicie takie miejsca? A więc, zapraszamy!
Kup Wierzbowa 13. Opowieści z Wierzbowej 13 w ulubionej księgarni
Oceny książki Wierzbowa 13. Opowieści z Wierzbowej 13
79 użytkowników ma tytuł Wierzbowa 13. Opowieści z Wierzbowej 13 na półkach głównych- Przeczytane 49
- Dla dzieci i młodzieży 2
- ☆ Dziecięcy świat 🧸 1
- 1. Biblio Główna 1
- Lektury Szkolne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wierzbowa 13. Opowieści z Wierzbowej 13
Fajna ksiazka bo kiedy sie skonczy historia sa opowiesci z myslane na przyklad: Baba Jaga
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna.
Cudowna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jedna z moich ulubionych książek z dzieciństwa. Była też moim pierwszym spotkaniem z fantastyką czerpiącą z mitologii słowiańskiej. Serdecznie polecam. Świetna książka, która pozwoli oswoić malucha z fantastyką. Pamiętam, że jako dziecko czytałam ją non-stop.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem w kropce, ponieważ byłam przekonana, że książka się nie spodoba mojemu młodemu słuchaczowi, a tymczasem była mi podtykana w każdej wolnej chwili, żeby przeczytać rozdział więcej. Rozdziały są krótkie, historyjki zabawne, choć nieco zwariowane. Lecz czego się można spodziewać po domu, w którym osiedliły się strzygi, rusałki, wodniki i inne utopce. Oraz Windzior. O dziwo, da się z nimi żyć, jedynie należy się przyzwyczaić. Polecam.
Jestem w kropce, ponieważ byłam przekonana, że książka się nie spodoba mojemu młodemu słuchaczowi, a tymczasem była mi podtykana w każdej wolnej chwili, żeby przeczytać rozdział więcej. Rozdziały są krótkie, historyjki zabawne, choć nieco zwariowane. Lecz czego się można spodziewać po domu, w którym osiedliły się strzygi, rusałki, wodniki i inne utopce. Oraz Windzior. O...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacyjne przygody niezwykłych bohaterów pewnej kamienicy. Mega zabawne choć opowiadają o strzygach, wilkołakach i innych potworach. Krótkie rozdziały łatwe do czytania. Druga część książki to znane bajki i legendy w nowej śmiesznej odsłonie. Ogólnie dobra zabawa dla dzieci i rodziców.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa książka. Prawdziwe fantasy. Idealna do poczytania po szkole. Szkoda, że taka krótka...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwsza cześć rewelacyjna .Rożne potworki, stworki i Windzior.
Pierwsza cześć rewelacyjna .Rożne potworki, stworki i Windzior.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążeczkę szybko się czyta,historyjki śmieszne,a humor akurat na poziomie 7-8 latków.Druga cześć już mniej fajna- zupełnie inny styl mimo to naprawdę polecam.
jest spoko
jest spoko
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuperowa książka! Było tam dużo wesołych i śmiesznych sytuacji :)
Superowa książka! Było tam dużo wesołych i śmiesznych sytuacji :)