Cienie

Okładka książki Cienie autora Kelly Creagh, 9788376861357
Okładka książki Cienie
Kelly Creagh Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Nevermore (tom 2) fantasy, science fiction
Nevermore (tom 2)
Nevermore: Enshadowed
2012-10-17
2012-10-17
Barbara Jaroszuk

Kup Cienie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cienie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cienie

Przechodząc do drugiej części "Nevermore" byłam rozstrzęsiona. Szukałam ukojenia i wierzyłam, że jak najszybciej wszystko będzie dobrze. Jednak będąc za połową czułam się przytłoczona, to co się tam działo zasmucało mnie i szczerze mówiąc, mam wrażenie jakbym w 100% utożsamiła się z Isobel. Czułam to, co ona czuła. Ogromny smutek, udręka oraz wbrew pozorom rezygnacja, że mimo, iż mam nadzieję to nic nie mogę zrobić. Oczy pozostawały przez większość czasu zaszklone i po każdym rozdziale potrzebowałam minuty, żeby się ogarnąć. Miałam wrażenie, że jestem zdana na autorkę historii i tylko ona jest w stanie wyrwać mnie z tego okropnego stanu. Dlatego też nie chciałam przerywać czytania mając nadzieję, że jeszcze chwila i wszystko będzie dobrze - w wyniku czego również tę kontynuację, podobnie jak pierwszy tom, przeczytałam na jednym wdechu.

Zapewniam, że żadna historia nigdy nie wzbudzała we mnie tak intensywnych emocji. Byłam w tej książce, brałam udział we wszystkim co się tam działo, czułam to, co czuli bohaterowie i za to oceniam tę część na mocne 10/10.

1906

Na półkach: , , , ,

Rewelka!!! Proszę Państwa co tu się odwaliło!!!!

Książka trzymła mnie w ciagłym napięciu. Chwilami aż obgryzałam paznokcie z emocji! Akcja świetnie sie rozwija. Klimat grozy nie zanikł a wrecz się wzmógł! Granice między jawą a snem praktycznie już nie istnieją. Varen znika a Isobel mknie mu na ratunek. Wrogowie okazują sie sojusznikami a przyjaciele wrogami. I ta końcówka 😱

Rewelka!!! Proszę Państwa co tu się odwaliło!!!!

5 lipca premierę miał drugi tom serii Nevermore w nowym wydaniu, które prezentuje się świetnie i znakomicie pasuje do innych,nowych książek wydawnictwa. Drugi tom jest równie mroczny co pierwszy,a nawet pokusiła bym się o stwierdzenie,że bardziej. Edgar Allan Poe nadal jest ważną częścią fabuły,jednak jego życie schodzi na dalszy plan. Tym razem pierwsze skrzypce w pełni należą do Isobel,która nie może poradzić sobie z brakiem Varena. Najbardziej doskwiera jej świadomość,że przez kłamstwa Reynoldsa porzuciła chłopaka na pastwę demonów. Udając, więc dobrą córke,uczennice i chirliderke próbuje ukryć fakt,że nadal szuka sposobu by ocalić Varena. Życie nastolatki nie jest jednak łatwe i trzeba pogodzić się z faktem,że na pewne rzeczy nie mamy wpływu i jesteśmy uzależnieni od rodziców. Jak przekonać ojca by zabrał ją do Boltimore? Jak pokonać rzesze przeciwników i ocalić ukochanego? Samemu pewnie byłoby ciężko,ale od czego ma się przyjaciół? Czy z pomocą Gwen uda jej się dotrzeć do drugiego świata i ocalić Varena nawet przed nim samym? Przekonajcie się sami! Ja gwarantuje,że nie znudzi was ta opowieść,a to co pod koniec pierwszego tomu myśleliście,że już wiecie możecie wyrzucić do kosza. Pełna niedopowiedzeń, tajemnicy i mroku opowieść o odrzuceniu,samotności i zniszczeniu.

3122 użytkowników ma tytuł Cienie na półkach głównych
898 użytkowników ma tytuł Cienie na półkach dodatkowych