Księżniczki i smoki

- 2011-01-01
- 2011-01-01
- 34 min.
- Agnieszka Stróżyk
Siedem historii o siedmiu księżniczkach na siedem dni tygodnia. Lub, jak kto woli, do przeczytania jednym tchem!
Księżniczki i smoki od niepamiętnych czasów zamieszkują baśnie i bajki. Lecz oto nastały nowe porządki w książęcych komnatach! Księżniczki korzystają z Internetu, jeżdżą
na hulajnogach, a w domkach dla lalek mają elektryczne odkurzacze. Są samodzielne i świetnie sobie radzą.
Porwane przez smoka same ratują się z opresji. Choć na ogół do porwania nie dochodzi, bo księżniczkom udaje się uczynić smoka swoim towarzyszem zabaw albo zamienić się z nim rolami.
Kup Księżniczki i smoki w ulubionej księgarni
Oceny książki Księżniczki i smoki
219 użytkowników ma tytuł Księżniczki i smoki na półkach głównych- Przeczytane 166
- Dla dzieci 10
- Dzieci 8
- Dziecięce 4
- Literatura dziecięca i młodzieżowa 4
- Z biblioteki 3
- 2015 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Księżniczki i smoki
Bardzo współczesne młode osóbki zmagające się ze smokami swoich prawdziwych problemów. Bez nadęcia na moralitet, a jednak robią robotę. cudne ilustracje. Córka słucha jak zaklęta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKocham księżniczki (chyba dzięki disneyowi) i kocham smoki. Nawet po latach uważam, że jest to super książka i żałuję, że wciąż jej sobie nie kupiłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno przeczytana. Razem z córką. Ksiazka z poczuciem humoru, przekorna I łamiąca klasyczne myślenie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toObraz kobiety, mężczyzny, a nawet smoka nie pozwala tej książki dać córkom i synom do ręki. Całą książkę czytała żona, która powyższe potwierdza. Książka z nurtu skandynawskiej "postępowości".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna ksiażka dla małych ludzi :3
Cudowna ksiażka dla małych ludzi :3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOkropna książka. Żadnego morału, chyba że za morał uznany wpuszczanie obcych do piwnicy, zabawę z obcymi tak, żeby rodzice się nie zorientowali, czy szantażowanie rodziców krzykiem. Pomysł ciekawy, ale wykonanie okropne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem przyjemna książeczka oswajająca z emocjami i strategiami, a także tym, że każdy z nas jest wyjątkowy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZabawne niekonwencjonalne historie o księżniczkach. Pokazane jako osóbki o różnych charakterach i sposobach bycia - przyjemna odmiana od lukrowo-różowych kreacji. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dla każdej małej (i dużej) dziewczyny :) Cóż mogę napisać poza tym, ze kupił mnie nakręcany smok z odkurzaczem do domku dla lalek :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo zabawne i przemyślane historyjki, łączące się zgrabnie w całość. Długość w sam raz dla przedszkolaka. Ładne ilustracje, zero kiczu wszechobecnego w książkach o księżniczkach. Podobają się dzieciom płci obojga, bo sporo w nich przygód, no i są też smoki.