A Mere Formality

- Kinsmen (tom 3)
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- angielski
The alarm chimed, sending tiny shivers through Deirdre's fingers, coated in liquid interface.
Kup A Mere Formality w ulubionej księgarni
- Nie chcę 1
- Cykl: Kinsmen (d) 1
- Śmiechowe xD 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce A Mere Formality
Trzeci tom, to już jest tak krótki, że nie mogłam uwierzyć, że już koniec. Można było rozbudować, ale cóż.
Dobrze się czyta, i mamy specyficzne poczucie humoru , przyjemna lektura.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze się czyta, i mamy specyficzne poczucie humoru , przyjemna lektura.
Trochę przesadzona ta historia. Ale jest doskonała nauczką dla mężczyzn. Nigdy nie igraj z kobietą a zwłaszcza z inteligentną kobietą, ponieważ zwróci przeciwko tobie twój niecny plan. Pomysł jak zyskać na czasie w negocjacjach tak mi się spodobał, że jak o tym pomyślę, mam banana na twarzy. Ogólnie żadna rewelacja ale nie żałuję, że przeczytałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to bardzo krótkie opowiadanie sf, które opowiada o skutkach dramatycznego wydarzenia podczas międzykolonialnego bankietu, na którym umiera przywódca militarnej rasy, Reigh. Winą zostają obarczeni gospodarze imprezy, a z żądaniami zadośćuczynienia w dość zabawny oraz kurtuazyjnie niestosowny musi poradzić sobie Deidre, analityk kultur, wraz ze swoim zespołem.
Musicie wiedzieć, że mam bardzo dużą słabość wobec daleko posuniętego pragmatyzmu u bohaterek literackich, a tu właśnie z czymś takim mamy do czynienia, więc Oksa z miejsca jest szczęśliwa. :-) Nawet poboczne postacie, jakkolwiek słabo zarysowane, wywołują sympatię. Nagrad to mój ulubiony po Curranie bohater męski wykreowany przez Andrewsów. Sama do końca nie wiem, co mnie tak w nim ujęło. Może połączenie inteligencji, sprytu oraz zdolności do każdego poświęcenia dla dobra swego ludu?
Sama historyjka jest zabawna, bardzo szybko się ją czyta oraz z przyjemnością do niej wraca. Mnie się to zdarza co jakiś czas :-)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMusicie...
Świat tu przedstawiony jest bardzo interesujący a negocjacje przedmałżeńskie powalające :)