Magic Claims

Okładka książki Magic Claims autora Ilona Andrews, 9781641972680
Okładka książki Magic Claims
Ilona Andrews Wydawnictwo: Nancy Yost Literary Agency Cykl: Kate Daniels: Wilmington Years (tom 2) fantasy, science fiction
Kate Daniels: Wilmington Years (tom 2)
2023-06-13
2023-06-13
angielski
9781641972680

Kup Magic Claims w ulubionej księgarnii

Oceny książki Magic Claims

OPINIE i DYSKUSJE o książce Magic Claims

Ta część daje mi nadzieję, że będę miała jeszcze możliwość przeczytania kolejnych historii z Kate i Curranem w roli pierwszoplanowej. Pokuszę się o stwierdzenie, że ten tom jest o tyle lepszy, ponieważ główni bohaterowie są dojrzałości, a ich decyzje podyktowane doświadczeniem. Świetnie się czytało.

Ależ dynamiczna akcja. Rodzina Lenartów kontra prehistoryczne stwory i zło "zalęgnięte w lesie". Kate, Curran i Conlon oraz ich powiększająca się ekipa znajdują swoje miejsce na ziemi. Problemem jest to, że miejsce jest już zajęte... i to przez niewyobrażalne zło. Jednak udało mu się tak zirytować Kate, że .... musicie sami przeczytać.
Czekam na dalszy ciąg:)

Czekam na dalszy ciąg:)

2079

Bardzo miło było wrócić do uniwersum wykreowanego przez autorów książki. Dalsze losy Kate i Currana razem z ich 8 letnim synem.

Poprzednia książka była w zasadzie tylko krótkim wstępem teraz dopiero jest prawdziwa akcja.

Spora dawka dobrego humoru, dobrze opisane walki, których jest od groma sprawa, że człowiek nie może oderwać rąk od książki.

Co mi się najbardziej podoba to powtórny początek i myśl jak mogą się potoczyć dalsze losy głównych bohaterów. To w jaki sposób będą chcieli stworzyć swoje własne "cztery ściany"

Co mi się najbardziej...

44 użytkowników ma tytuł Magic Claims na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Magic Claims na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Magic Claims

Ilona Andrews
Ilona Andrews
Ilona Andrews to w istocie duet pisarski, w skład którego wchodzą Ilona i Andrew Gordon. Małżeństwo piszące przede wszystkim powieści z gatunku urban fantasy. Ich styl, to połączenie cech charakterystycznych fantasy, horroru oraz magii. Ilona urodziła się w Rosji. Wyemigrowała do USA w wieku lat nastu. Studiowała na wydziale biochemii Western Carolina University. Podczas studiów poznała swojego obecnego męża, z którym wspólnie w 2007 napisała pierwszą powieść Magic Bites. Jej główna bohaterka Kate Daniels, błyskawicznie zyskała rzesze wielbicieli. Napisana w 2008 roku kontynuacja przygód charyzmatycznej 26-latki – Magic Burns znalazła się na 32 miejscu na liście bestsellerów New York Timesa. Tom Magic strikes znalazł się na 16 miejscu listy bestsellerów New York Timesa i 109 miejscu na liście USA Today Bestseller List. W 2009 roku książka zwyciężyła Romantic Time Reviewer Choice Award w kategorii Najlepsze Urban Fantasy. Tom Magic breaks- 2014 Australian Romance Readers Award Opowiadania Ilony Andrews były publikowane także w antologiach, m.in. Mammoth Book of Paranormal Romance.

Cytaty z książki Magic Claims

Dodaj cytat z książki Magic Claims