Skandal w wyższych sferach

- Scandalizing the Ton
- 2010-07-19
- 2010-07-19
- Małgorzata Hesko-Kołodzińska
Anglia, XIX wiek. Lady Lydia Wexin, uważana za jedną z najpiękniejszych kobiet Londynu, która powinna mieć u stóp cały świat, żyje na granicy ubóstwa, potępiona i wykluczona z towarzystwa. Jakby tego było mało, Lydię napastują żądni sensacji reporterzy brukowców. Dźwiga ten ciężki los za sprawą niedawno zmarłego męża, który stracił cały majątek, a nawet dopuścił się zabójstwa. Przypadkowo poznany Adrian Pomroy, wicehrabia Cavanley, zauroczony piękną wdową, oferuje jej pomoc. Nawiązuje się między nimi namiętny romans. Po pewnym czasie Lydia odkrywa, że spodziewa się ich wspólnego dziecka. W obawie przed kolejnym skandalem zamyka się w domu i nie kontaktuje z Adrianem.
Kup Skandal w wyższych sferach w ulubionej księgarni
Oceny książki Skandal w wyższych sferach
30 użytkowników ma tytuł Skandal w wyższych sferach na półkach głównych- Przeczytane 15
- Romans historyczny 2
- Dom 1