Smok Lubomił i tajemnice złości

Okładka książki Smok Lubomił i tajemnice złości autora Wojciech Kołyszko, 8389574292
Okładka książki Smok Lubomił i tajemnice złości
Wojciech Kołyszko Wydawnictwo: Gdańskie Wydawnictwo Psychologiczne (GWP) Seria: Bajki o uczuciach literatura dziecięca
48 str. 48 min.
48 min.

Kup Smok Lubomił i tajemnice złości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Smok Lubomił i tajemnice złości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smok Lubomił i tajemnice złości

Książka dla dzieci o trudnej emocji. Bardzo ciekawy sposób ukazana jest złość, co może ją wywoływać, jak sobie z nią radzić. Pokazuje, że trudne emocje też są ważne w życiu każdego człowieka. Myślę, że może być ciekawą lekturą dla rodziców i wychowawców, by oswajać dziecko ze złością.

Bardzo pomocna książka.
W naszych poszukiwaniach wyprzedziła nawet Lwa Staszka i Krainę Uważności.

Przyda się starszym dzieciom, chociaż 5-9 lat to moim zdaniem zawyżony przedział. Bardziej adekwatny wydaje mi się 4-6 lat.

Opowiadania, są tak skonstruowane że aż proszą się o komentarz. Stanowią znakomity punkt wyjścia do rozmowy z dzieckiem, pobudzają do przemyśleń.
Zwłaszcza dzieci, które ogarniają świat na tyle by zauważać, że pewne zachowania i sytuacje opisane w książce zdarzają się też w ich życiu. Mają swoje spostrzeżenia i wątpliwości.
Polecam szczególnie rodzicom, którzy nie za bardzo wiedzą jak z dzieckiem rozmawiać. Po tej książce pytania do dyskusji nasuwają się same.

Bardzo pomocna książka.
W naszych poszukiwaniach wyprzedziła nawet Lwa Staszka i Krainę Uważności.

56 użytkowników ma tytuł Smok Lubomił i tajemnice złości na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Smok Lubomił i tajemnice złości na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Smok Lubomił i tajemnice złości

Okładka książki TYLKOJA I MOC WZESPOŁKÓW Czyli jak wygrywać i jak przegrywać Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Okładka książki Grzeczna niegrzeczność, czyli sposób na nadymki-drażliwce Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Okładka książki Złość i smok Lubomił Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Złość i smok Lubomił Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Okładka książki Wstyd i latający śpiwór Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Wstyd i latający śpiwór Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Okładka książki Strach i Pogromca Potworów Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Strach i Pogromca Potworów Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Okładka książki Radość i wyspa Hopsiup Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Radość i wyspa Hopsiup Wojciech Kołyszko, Jovanka Tomaszewska
Wojciech Kołyszko
Wojciech Kołyszko
Malarz, grafik, rysownik, ilustrator, autor książek dla dzieci. W roku 1995 otrzymał nagrodę Polskiego Towarzystwa Wydawców Książek za udział w wydaniu jednej z najpiękniejszych książek roku, a w latach 1997 oraz 1999 wyróżnienia w tym samym konkursie. W latach 1984 i 1986 otrzymał cztery wyróżnienia oraz nagrodę Młodzieżowej Agencji Wydawniczej za ilustracje w konkursach na Biennale Sztuki dla Dzieci i Młodzieży w Poznaniu. Pomysłodawca i autor serii książek o uczuciach dla dzieci. Przez wiele lat pracował z dziećmi w różnym wieku, w szkołach publicznych, społecznych, artystycznych i świetlicy socjoterapeutycznej.

Cytaty z książki Smok Lubomił i tajemnice złości

Dodaj cytat z książki Smok Lubomił i tajemnice złości