Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda

Okładka książki Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda autora Jeff Kinney, 9788310119865
Okładka książki Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda
Jeff Kinney Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Cykl: Dziennik cwaniaczka (tom 5) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Dziennik cwaniaczka (tom 5)
Diary of a Wimpy Kid: The Ugly Truth

Kup Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda w ulubionej księgarnii

Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda

Oceny książki Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda

Fajna książka, aktualnie czytam tę serię siostrze, ale nadal pamiętam jak sama ja czytałam. Ogólnie historia super ale nie wciągnęła mnie tak jak poprzednie części.

Książka z której dorośli mogą się dowiedzieć jak na pewne rzeczy patrzą dzieci.

Książka z której dorośli mogą się dowiedzieć jak na pewne rzeczy patrzą dzieci.

Śmieszna

Śmieszna

1601 użytkowników ma tytuł Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda na półkach głównych
430 użytkowników ma tytuł Dziennik cwaniaczka. Przykra prawda na półkach dodatkowych

Jeff Kinney
Jeff Kinney
Jeff Kinney jest twórcą gier komputerowych. Dzieciństwo spędził w okolicach Waszyngtonu, a w 1995 roku przeniósł się do Nowej Anglii. Mieszka w południowej części stanu Massachusetts razem z żoną Julie oraz dwoma synami, Willem i Grantem.

Zapiski luzaka. Natan znowu w akcji Lincoln Peirce
Zapiski luzaka. Natan znowu w akcji
Lincoln Peirce
Ostatnio polubiłam czytać takie książki, które jednocześnie są w formie pamiętnika, ale też... komiksem. Niedawno zrecenzowana powieść właśnie w takim typie - "Dzienniki Nikki. Chcę zostać gwiazdą!" - niezbyt była ciekawa, ale nie mówię, że najgorsza. Gdzieś na wakacjach sięgnęłam po którąś tam z kolei część "Dziennika cwaniaczka", pamiętam, że czytało mi się miło, a ogólnie książka była bardzo zabawna. W dzisiejszej recenzji chcę zaprezentować Wam publikację podobną, aczkolwiek równie zabawną jak "Dziennik cwaniaczka" - jeden tomik z serii "Zapiski luzaka". Natan Wright zostaje kapitanem drużyny fleeceballu. W tym samym czasie chłopiec musi wykonać projekt naukowy, ale w parach. Jego nauczycielka wybiera pary losowo, wskutek czego Natan musi pracować z... Giną - jego śmiertelnym wrogiem! A on tak jej nie znosi...! Czy praca z Giną ma swoje pozytywne strony? Co w tej sytuacji zrobi Natan? Darzę sympatią takie książki, przy których - choć są na jeden wieczór - można się pośmiać. A "Natan znowu w akcji" właśnie zalicza się do takich powieści. Pełno tu zabawnych wątków, a jak nie wątków - to rysunków. Publikacja jest do połowy książką, do połowy komiksem - takie dwa w jednym :) Znajduje się tu wiele, wiele ilustracji, które są naprawdę czadowe ;) oraz przy niektórych są tak zwane dymki z tekstem - i od razu poznać można, iż to komiks. Książkę szybko się czyta - świadczy o tym fakt, że publikację tę pochłonęłam w około dwie godziny. Historyjki są przezabawne - przy niektórych ryczałam ze śmiechu :D Jednak w tej książce denerwowało mnie kilka rzeczy. Po pierwsze - tajemnicze szyfry. Znajdują się one na niektórych stronach powieści, zaś na początku umieszczony jest alfabet oraz przyporządkowany do każdej literki jakiś znaczek bądź obrazek. Po prostu nie chciało mi się szukać tych literek i przewracać za każdym razem kartki, gdzie znajdował się ten szyfr. Taak, ale ze mnie leniuch, nie? :D Po drugie - niektóre postacie. A dokładnie jedna - Gina. Totalnie rozumiem głównego bohatera, że jej tak nie lubi! Nie dziwię się mu - Gina wydaje się pyszna, rządząca się oraz zachowuje się tak... dziwnie. Jakby to ona była najważniejsza... Natan to natomiast fajny oraz bardzo zabawny chłopak, mający poczucie humoru. Miewa świetne przygody oraz ma masę ciekawych pomysłów. Za to właśnie go polubiłam. Jeśli chcecie sięgnąć po coś lekkiego oraz odprężyć się po ciężkim dniu w szkole bądź pracy - koniecznie przeczytajcie serię "Zapiski luzaka". Jest to bardzo zabawny oraz ciekawy cykl, co sądzę po przeczytaniu Natana znowu w akcji. To nie tylko seria dla dzieci. Ja na pewno sięgnę po resztę części - jeśli tylko nadarzy się okazja. Polecam :) http://ksiazki-moim-zyciem.blogspot.com/2013/02/lincoln-peirce-zapiski-luzaka-natan.html
Basia - awatar Basia
oceniła na613 lat temu