Troje z Prostokwaszyna

Okładka książki Troje z Prostokwaszyna autorstwa Eduard Uspienski
Eduard Uspienski Wydawnictwo: BIS literatura piękna
2007-01-01
2007-01-01
Rezolutny i zaradny chłopczyk, nazywany przez najbliższych wujaszkiem Fiodorem, bardzo chciał mieć jakieś zwierzątko. Kiedy pewnego dnia spotkał gadającego kota, a rodzice nie zgodzili się, by go zatrzymał w domu, chłopiec postanowił znaleźć takie miejsce na ziemi, gdzie mógłby spełnić swoje marzenia. Wyruszył więc na wieś, gdzie razem z kotem (kochającym morskie podróże),gadającym psem-fotoamatorem, śpiewającą krową i traktorem napędzanym smakołykami, żył sobie wesoło i przyjemnie. Ale pewnego dnia zaczął tęsknić za rodzicami, którzy ? o czym nie wiedział ? w tym samym czasie wyruszyli na jego poszukiwanie.To opowieść pełna niepowtarzalnego, nieco surrealistycznego humoru, bajkowej atmosfery, ciepła i świata zbudowanego z dziecięcej wyobraźni. Autorem książki jest twórca ?Przygód Kiwaczka?, doskonale znanych także polskim czytelnikom.

Kup Troje z Prostokwaszyna w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Troje z Prostokwaszyna

Opinie i dyskusje o książce Troje z Prostokwaszyna

Książeczka dla 7-9 latków, chciaż moje znacznie starsze dzieci z sentymentem słuchają opowiadań. Opowieść lekka,, bajkowa i zabawna. Bez natrętnych morałów. Po prostu robi się weselej na sercu jak się tka czyta a dzieci tylko czekają, kiedy będą znów się mogły pośmiać. Nie bez powodu jest to klasyka rosyjskich bajek dla dzieci.

Absurdalne przygody chłopca, opisane w nie nudny dla dorosłych sposób.

Dzieciom się podobały, rodziców nie nuzyla.

Absurdalne przygody chłopca, opisane w nie nudny dla dorosłych sposób.

Dzieciom się podobały, rodziców nie nuzyla.

17 użytkowników ma tytuł Troje z Prostokwaszyna na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Troje z Prostokwaszyna na półkach dodatkowych

Eduard Uspienski
Eduard Uspienski
Radziecki (rosyjski) pisarz. Przyszedł na świat w mieście Jegorjewsk leżącym ponad 100 km na południowy wschód od Moskwy. Jego ojciec był działaczem partyjnym, zaś matka inżynierem w fabryce. Absolwent Moskiewskiego Instytutu Lotniczego (Московский авиационный институт). Pisał głównie dla dzieci. Jego pierwsza książka ukazała się drukiem, gdy miał 29 lat. Był twórcą postaci Kiwaczka, niedźwiedziozająca, którego na ekran przeniósł reżyser filmów animowanych Roman Kaczanow. Jego książki przetłumaczono na 27 języków, w tym również na język polski. Eduard Uspienski żył 80 lat. Wybrane książki: Крокодил Гена и его друзья (1966),Вниз по волшебной реке (1972),Гарантийные человечки (1975),Красная рука, чёрная простыня, зеленые пальцы (1990),Гарантийные человечки возвращаются (2011). Czterokrotnie żonaty: 1. Rimma (1960-1980, rozwód),córka Tatiana; 2. Jelena (1980-04.12.2003, rozwód),2 córki-bliźniaczki: Irina i Swietłana (ur. 25.11.1991); 3. Eleonora Filina (2005-2011); 4. Jelena (do 14.08.2018, jego śmierć).

Cytaty z książki Troje z Prostokwaszyna

Dodaj cytat z książki Troje z Prostokwaszyna