Ulica Rajskich Dziewic

Okładka książki Ulica Rajskich Dziewic autora Barbara Wood, 9788324579372
Okładka książki Ulica Rajskich Dziewic
Barbara Wood Wydawnictwo: Książnica Seria: Koronkowa biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Andrzej Milcarz

Kup Ulica Rajskich Dziewic w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ulica Rajskich Dziewic

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ulica Rajskich Dziewic

Oceniłam przede wszystkim zawartość poznawczą książki, bo styl nie jest zbyt wyrafinowany. Z zaciekawieniem poznawałam życie we współczesnym Egipcie i obyczaje islamskie.

Zdecydowanie za dużo tu religijności. Bardzo mnie to odpycha,

Zdecydowanie za dużo tu religijności. Bardzo mnie to odpycha,

Egzotyczna a zarazem uniwersalna, bo Wood jest wierna swoim bohaterkom, kobietom walczącym o swoje miejsce w świecie.

2469 użytkowników ma tytuł Ulica Rajskich Dziewic na półkach głównych
467 użytkowników ma tytuł Ulica Rajskich Dziewic na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ulica Rajskich Dziewic

Barbara Wood
Barbara Wood
Urodziła się w 1947 r. w Warrington w Anglii, dorastała w południowej Kalifornii. Od najmłodszych lat pociągało ją opowiadanie różnych historii - zanim nauczyła się pisać, rysowała swoje opowieści. Pierwszą książkę napisała mając 16 lat, był to trzystustronicowy romans. Na rynku wydawniczym debiutowała powieścią Psy i szakale. Dziś jest jedną z najpoczytniejszych pisarek, jej powieści są tłumaczone na ponad trzydzieści języków. Popularność zyskała niewątpliwie dzięki umiejętności znakomitego operowania elementami z pogranicza kultur i światów. Na kartach jej powieści nie brakuje egzotyki, magii i namiętności.

Cytaty z książki Ulica Rajskich Dziewic

Barbara Wood Ulica Rajskich Dziewic Zobacz więcej