Podstawy seksuologii

Okładka książki Podstawy seksuologii autora Zbigniew Lew-Starowicz, Violetta Skrzypulec-Plinta, 9788320036183
Okładka książki Podstawy seksuologii
Zbigniew Lew-StarowiczVioletta Skrzypulec-Plinta Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
2010-01-01
2010-01-01
978-83-200-3618-3

Kup Podstawy seksuologii w ulubionej księgarnii

Oceny książki Podstawy seksuologii

OPINIE i DYSKUSJE o książce Podstawy seksuologii

Przeszkadza mi powielanie treści w artykułach różnych autorów. Przeszkadza mi powierzchowność i wycinkowość.

Można śmiało powiedzieć, że tylko kilka z rozdziałów rzetelnie prezentuje aktualny stan wiedzy. Reszta, to albo słabo napisane rewelacje z błędami, albo odcinanie kuponów. Mam tu na myśli chociażby rozdział Starowicza, który nie dość, że od lat pisze i sprzedaje tę samą książkę, to jeszcze artykułów dyżurnych też ma kilka. A cena to po prostu żart.

Bardzo dobra pozycja - compedium wiedzy z dziedziny seksuologii: rys historyczny, podstawy biologiczne i medyczne, psychologia, antykoncepcja, leczenie zaburzeń itp. Najważniejsze rzeczy napisane w przystępny sposób w jednym miejscu - dzieło najwybitniejszych polskich specjalistów z tej dziedziny.

200 użytkowników ma tytuł Podstawy seksuologii na półkach głównych
41 użytkowników ma tytuł Podstawy seksuologii na półkach dodatkowych

Okładka książki Psychiatrzy twórcy. Wywiady Marcin Jabłoński, Hanna Jurczak, Marek Krzystanek, Zbigniew Lew-Starowicz, Sławomir Murawiec, Katarzyna Szaulińska, Maciej Żerdziński
Okładka książki Jak nie zostać moim pacjentem Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Jak nie zostać moim pacjentem Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Okładka książki On. Pytania intymne / Ona. Pytania intymne Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Okładka książki Ona. Pytania intymne Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Ona. Pytania intymne Zbigniew Lew-Starowicz, Krystyna Romanowska
Zbigniew Lew-Starowicz
Zbigniew Lew-Starowicz
Seksuolog, psychiatra, terapeuta. Największy polski autorytet w delikatnej dziedzinie, która dotyka jednocześnie kilku obszarów nauki. Wykładowca na wydziałach psychologicznych wielu uczelni, krajowy konsultant seksuologii. Prezes Polskiego Towarzystwa Psychologicznego i Polskiego Towarzystwa Medycyny Sądowej. Lider programu edukacji seksualnej ONZ w latach 1996 – 1998. Autor prawie pięćdziesięciu publikacji naukowych i popularnonaukowych, w tym kilku podręczników akademickich. Zdarzało się, że występował w roli DJ-a. Słynna stała się jego wypowiedź: „W każdym domu powinny być książki o seksie. Albo płyty DVD. W moim są. Jeśli uczymy się gotowania, kupujemy książkę kucharską. Dlaczego nie kupimy podręcznika kochania, jeśli chcemy być doskonałymi kochankami?”.

Okładka książki Psychologia akademicka. Podręcznik. Tom 2 Anna Izabela Brzezińska, Lidia Cierpiałkowska, Dariusz Doliński, Anna Grabowska, Halina Grzymała Moszczyńska, Piotr Jaśkowski, Anna Kwiatkowska, Władysław Jacek Paluchowski, Helena Sęk, Jan Strelau, Bogdan Wojciszke, Marina Zalewska, Beata Ziółkowska
Okładka książki Psychologia rozwoju człowieka t.II Barbara Harwas-Napierała, Janusz Trempała
Psychologia rozwoju człowieka t.II Barbara Harwas-Napierała, Janusz Trempała
Okładka książki Psychologia rozwoju człowieka Helen Bee, Denise Boyd
Psychologia rozwoju człowieka Helen Bee, Denise Boyd

Cytaty z książki Podstawy seksuologii

Dodaj cytat z książki Podstawy seksuologii