Tajemnice dalekich rejsów
Jeśli chcecie się dowiedzieć dlaczego zlikwidowano piękne "mazowszanki" w Leningradzie, jak załoga M/F Gryf walczyła o przetrwanie podczas szalejącego huraganu, jak załoga M/S Santa Ursula walczyła na redzie portu w Tanzanii ze współczesnymi piratami, polski lekarz przeprowadzał poważną operację na pokładzie niemieckiego statku w trakcie sztormu na wschód od wyspy Świętej Heleny, dlaczego pilot kamikadze- Tanaka- przeżył samobójczy lot nad Okinawą, polscy marynarze uratowali amerykańskiego pilota zestrzelonego nad Haiphongiem w Wietnamie- przeczytaj!
Kup Tajemnice dalekich rejsów w ulubionej księgarni
Oceny książki Tajemnice dalekich rejsów
10 użytkowników ma tytuł Tajemnice dalekich rejsów na półkach głównych- Chcę przeczytać 8
- POPULARNO-NAUKOWE 1
- Przeczytane w 2025 1
- Mam wersję papierową 1
Cytaty z książki Tajemnice dalekich rejsów
(…) na ulicy Emilii Plater, naprzeciw naszego placu zabaw, staną pomalowany na żółto niemiecki czołg „Tygrys". Jego bardzo młoda załoga zaczęła częstować naszą gromadkę cukierkami. Obsiedliśmy kadłub potężnej maszyny, nie dopuszczając konkurentów do uprzywilejowanych miejsc.
Może to nie było patriotyczne, ale szczenięce lata mają swoje prawa!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tajemnice dalekich rejsów
To nie historia kapitana Haka lub przygłupa z filmu dla niezbyt inteligentnego widza. To historia normalnego człowieka który karierę zawodową spędził na morzu a nie w biurze. Bez skakania po masztach, bez abordaży. Ale z piratami.