Kalif bocian i inne baśnie

Okładka książki Kalif bocian i inne baśnie autora Wilhelm Hauff, 8310085451
Okładka książki Kalif bocian i inne baśnie
Wilhelm Hauff Wydawnictwo: Nasza Księgarnia literatura dziecięca
literatura dziecięca
Der kleine Muck und andere Märchen
1987-01-01
1969-01-01
83-10-08545-1
Adam Galis

Kup Kalif bocian i inne baśnie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kalif bocian i inne baśnie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kalif bocian i inne baśnie

Niby historie, które każdy zna. Lecz coś w nich jest takiego, że w miarę czytania ciekawość rośnie, przygody bohaterów wciągają, czarują, wzruszają. Klasyka na wysokim poziomie. Wspaniała pozycja do wspólnego czytania z dzieckiem.

ukochana ksiazka czytana podczas wakacji u cioci Wandzi..
do dzis przesladuje mnie widmo chlopca zamienionego w karzelka i wypelniajacego role kuchcika u wiedzmy..ta ksiazka budzila emocje! chcialabym znow byc dzieckiem i czytac ja podczas beztroskich wakacji...

ukochana ksiazka czytana podczas wakacji u cioci Wandzi..

45 użytkowników ma tytuł Kalif bocian i inne baśnie na półkach głównych
26 użytkowników ma tytuł Kalif bocian i inne baśnie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kalif bocian i inne baśnie

Okładka książki Deutsche Märchen Ludwig Bechstein, Jacob Grimm, Wilhelm Grimm, Wilhelm Hauff, Ludwig Tieck
Okładka książki Opowieści niesamowite z języka niemieckiego Ludwig Bechstein, Joseph von Eichendorff, Paul Ernst, Hanns Heinz Ewers, Friedrich Gerstäcker, Johann Wolfgang Goethe, Jeremias Gotthelf, Wilhelm Hauff, Paul Heyse, E.T.A. Hoffmann, Henryk Mann, Thomas Mann, Dauthendey Max, Gustav Meyrink, Paul Rohrer, Georg von Schlieben, Oskar A.H. Schmitz, Theodor Storm, Karl Hans Strobl, Ludwig Tieck, Friedrich de la Motte Fouqué, Heinrich von Kleist
Okładka książki Baśnie z całego świata Joan Aiken, Hans Christian Andersen, Adam Asnyk, Marcel Aymé, Orson Scott Card, Maria Górska, Carlo Gozzi, Jacob Grimm, Wilhelm Grimm, Pierre Gripari, Wilhelm Hauff, Tove Jansson, Rudyard Kipling, Maria Krüger, Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, Bolesław Leśmian, Wanda Markowska, Anna Milska, Charles Perrault, Aleksander Puszkin, Józef Ratajczak, Stanisław Supłatowicz, Oscar Wilde, Józef Wilkoń, Marie-Catherine d'Aulnoy
Okładka książki Niesamowite opowieści. Klasyka opowieści grozy cz. 1 Théophile Gautier, Wilhelm Hauff, Nathaniel Hawthorne, Lafcadio Hearn, H.P. Lovecraft, Gustav Meyrink, Edgar Allan Poe, Aleksander Puszkin, Walter Scott, Henryk Sienkiewicz, Karl Hans Strobl, Aleksy Konstantynowicz Tołstoj
Okładka książki Mój cudowny bajkowy świat Hans Christian Andersen, Jacob Grimm, Wilhelm Grimm, Wilhelm Hauff

Cytaty z książki Kalif bocian i inne baśnie

Dodaj cytat z książki Kalif bocian i inne baśnie