Warte ryzyka

- 2007-01-01
- 2007-01-01
Życie Dana Portera wydawało się idealne: miał wygodny dom na przedmieściach Londynu, piękną żonę, trójkę zdolnych dzieci, świetnie płatną pracę. Pewnego dnia wszystko to runęło jak domek z kart. Dan został bez pracy, a obowiązek utrzymania rodziny spadł na jego żonę. Jednak ona wybrała karierę, coraz bardziej oddalając się od męża. Dan z czasem odkrywa, że potrzebuje czegoś innego, czegoś więcej.
Kup Warte ryzyka w ulubionej księgarni
Oceny książki Warte ryzyka
- Prawdziwe Historie 1
- 2013 1
- Książki poruszające 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Warte ryzyka
Dopiero co zrecenzowałem Rosamunde Pilcher, a teraz biorę się za jej syna (ur.1950). Książka napisana 14 lat temu, wydanie polskie 2007, na LC ma 6 (57 ocen i 6 opinii). I to jest pozycja najwyżej oceniona na LC ze wszystkich jego trzech. Lista fanów pusta i taka po mnie tez zostanie.
„Niedaleko pada jabłko od jabłoni” i w myśl tego dostaliśmy równie bezwartościowe czytadło jak „Spod znaku bliźniąt” jego matki. Czytać można, bo „miłe, lekkie i przyjemne”, ale po co ?? Rywalizacji rodzinnej też nie rozstrzygnę, bo podobnie jak mamie, dam gwiazdek 3.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Niedaleko pada jabłko od jabłoni” i ...
Życie głównego bohatera Dana Portera jest bardzo idealne,ma wymarzone,wspaniałe mieszkanie na przedmieściach Londynu,piękną żonę,a również ma trójkę zdolnych,utalentowanych dzieci,dobrą,płatną pracę
Gdy pewnego dnia Dan traci pracę,cały świat jego runie i rozsypuje się jak domek z kart.Musi utrzymywać go jego żona.Później żona Dana wybiera karierę odchodzi od ukochanego męża,oddalająć się od niego.
Historia wzruszająca,bardzo dobrze napisana,wciąga i zachwyca,,,,,świetna,wciągająca książka czyta się rewelacyjnie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdy pewnego dnia Dan traci pracę,cały świat jego runie i rozsypuje się jak domek z kart.Musi utrzymywać go jego żona.Później żona Dana wybiera karierę odchodzi od ukochanego...
mnie się podobała, pozwala przyjrzeć się sobie i temu co jest istotne.
mnie się podobała, pozwala przyjrzeć się sobie i temu co jest istotne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo że w miarę dobrze napisana to przeciętna, zapomnę o niej dosyć szybko. Nie wzbudziła również we mnie żadnych emocji, ot czytam bo czytam, wiadomo - smutna historia. To chyba tyle co mogłabym powiedzieć o tej książce, zdecydowanie tyle.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam mieszane uczucia po tej książce. Nie powaliła mnie na ziemię, nie utożsamiłem się z bohaterem w 100%, nie przeżywałem jego życia wracając do rzeczywistości.
Zakończenie... Było?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWedług mnie książka bardzo przeciętna chociaż zostająca w pamięci. Ilość wątków podejmowanych dla mnie osobiście była zbyt męcząca.
Zakończenie... Było?
Bez rewelacji. Czytadło na urlop lub do pociągu.
Bez rewelacji. Czytadło na urlop lub do pociągu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Zakochałam się" w tym autorze. Potrafi sprawić, że człowiek zżywa się z bohaterami powieści. A nie każdy to potrafi.