Na Skalnym Podhalu

Okładka książki Na Skalnym Podhalu autora Kazimierz Przerwa-Tetmajer, 8371626231
Okładka książki Na Skalnym Podhalu
83-7162-623-1

Kup Na Skalnym Podhalu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Na Skalnym Podhalu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Na Skalnym Podhalu

Utwory były publikowane w Warszawie w latach 1903/10.
Ilustracje wykonywali L. Wyczółkowski, a w wydaniu krakowskim z 1914 r. W. Konieczny.
Spisane piękną góralską gwarą, proponuję czytać na głos.
Autor i jego najbardziej znana książka nie powinny ulec zapomnieniu !!!
POLECAM !!!

Utwory były publikowane w Warszawie w latach 1903/10.
Spisane piękną góralską gwarą, proponuję czytać na głos.
Autor i jego najbardziej znana książka nie powinny ulec zapomnieniu !!!
POLECAM !!!

Może merytorycznie utwór nie stoi najwyżej, ale klimat jest nie do podrobienia. Czytając czułem jakbym siedział w góralskiej chatce.

książka, która pachnie górami. Historie mocne i dzikie, język góralski chwilami trudny, ale bez niego to by nie było to samo. Bardzo polecam mnie zachwyciły te historie.

590 użytkowników ma tytuł Na Skalnym Podhalu na półkach głównych
152 użytkowników ma tytuł Na Skalnym Podhalu na półkach dodatkowych