Pokopany mundial 2006

- Wicked World Cup 2006
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- Jacek Drewnowski
Najpierw był mecz międzypaństwowy, rozegrany na boisku do krykieta. Bilet wstępu kosztował tylko 5 pensów! Potem rozegrano pierwsze mistrzostwa świata w Urugwaju, w których wystąpiło zaledwie 13 drużyn! A teraz wyrósł z tego największy, najlepszy i najsłynniejszy turniej świata. Mino to wciąż zdarzają się w nim pokopane rzeczy...
W tej książce znadziecie wszystko o:
* błyskotliwych Brazylijczykach,
* artystycznych Argentyńczykach,
* wielkich Włochach,
* niepokonanych Niemcach.
Oprócz tego poznacie tajemnice geniuszy takich jak Pele i Maradona. Szykujcie si,e do mistrzostw świata w piłce nożnej w 2006 roku w Niemczech!
Kup Pokopany mundial 2006 w ulubionej księgarni
Oceny książki Pokopany mundial 2006
71 użytkowników ma tytuł Pokopany mundial 2006 na półkach głównych- Przeczytane 46
- Młodzieżowe 3
- Z biblioteki 2
- Michael Coleman 1
- Lata 2008-2012 1
- Dzieciństwo 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pokopany mundial 2006
Nie powiedziałabym, że to książka dla dzieci (chociaż fakt, czytałam w oryginale, może po polsku brzmi bardziej dziecinnie 🫣),ale jest to niewątpliwie bardzo ciekawa pozycja. Autor w lekki i humorystyczny sposób prowadzi czytelnika przez całą mundialową historie, poczynając od 1930 roku, po 2002. Po dwudziestu latach nadal jest to ciekawa pozycja, pełna ilustracji, które idealnie dopełniają treść. Dużo dodatkowych ciekawostek, każdy mundial dokładnie rozpisany, łącznie z najlepszym strzelcem, ilością bramkę itd. Super opcja by trzy ac wszystko w jednym miejscu, jeśli lubi się piłkę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNazwa nieco myląca, bo jest to książka opisująca wszystkie mundiale od 1930 do 2002 roku.