Cuda Internetu

Okładka książki Cuda Internetu autora Michael Cox, 832378695X
Okładka książki Cuda Internetu
Michael Cox Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Monstrrrualna Erudycja literatura dziecięca
literatura dziecięca
Marek Wrześniewski

Kup Cuda Internetu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cuda Internetu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cuda Internetu

Bardzo ciekawa książka. Każdy internetu używa, a w sumie pewnie większość z nas nie wie jak powstał. Za to uśmiałam się w części z przewidywaniami, co może być w przyszłości internetu, bo albo były tam rzeczy zupełnie nietrafione, albo taki, które znamy na codzień, a autor w 2005 roku opisuje jako super nowatorskie pomysły, które nie wiadomo czy w ogóle wejdą w życie :P

Fajna książeczka opisująca początki internetu. Pewnie teraz trochę trąci myszką, ale jak się ją czytało za dzieciaka to z zapartym tchem. Może się przyczyniła do tego ze jestem teraz programistą?

Znalazłem karton z książkami w piwnicy, a tam kolejne książki które przeczytałem. Przeczytałem trochę książek w młodości :) . To książka z mojej półki "różności", wrzucam tu te setki książek które przeczytałem w życiu w latach 2000-2019.

Autorzy prawdopodobnie nie podejrzewali, że ich książka z
stanie się prędko historycznym niemal zbiorem ciekawostek na temat początków powstawania Internetu, tego jak funkcjonował i na czym opierały się strony. No i oczywiście ludzie - ludzie, o których praktycznie żaden dzisiejszy użytkownik nie wie - ludzie, którzy przypadkowo dorabiali się fortuny na niezwykłych prawach rodzącej się dopiero Sieci, dziecięcy geniusze, no i oczywiście ci, którzy o zbudowaniu takiego świata właśnie marzyli i co im się udało... Tima Bernersa-Lee wielbię po dziś dzień.
Heh, ile zapłaciłabym im, żeby zrobili kolejny odcinek serii poświęcony następnemu dziesięcioleciu (!) istnienia Internetu!

Autorzy prawdopodobnie nie podejrzewali, że ich książka z

120 użytkowników ma tytuł Cuda Internetu na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Cuda Internetu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Cuda Internetu

Michael Cox
Michael Cox
Brytyjski pisarz. Znany głównie jako autor poszczególnych tomów serii The Knowledge, wydawanej w Polsce w ramach serii Monstrrrualna erudycja.

Okładka książki Sakramencki sarmatyzm Małgorzata Fabianowska, Małgorzata Nesteruk
Sakramencki sarmatyzm Małgorzata Fabianowska, Małgorzata Nesteruk
Okładka książki Nieznośna niepodległość. Horrrendalna historia Polski Małgorzata Fabianowska, Małgorzata Nesteruk

Cytaty z książki Cuda Internetu

Dodaj cytat z książki Cuda Internetu