Nostradamus o XXI wieku

- 2004-01-01
- 2004-01-01
- 83-7404-031-9
- Dorota Kozińska
Niepokojące proroctwa Nostradamusa są dzisiaj wyjątkowo na czasie. Autor książki, Peter Lemesurier, analizuje przepowiednie słynnego jasnowidza na nowe tysiąclecie. Uwzględniwszy wyniki najnowszych badań historyków i biografów i przetłumaczywszy około 100 wierszy Nostradamusa - przedstawia zapierający dech w piersi, szczegółowy scenariusz nadciągającej na Europę potężnej inwazji militarnej. Ujawnia zagadki z życia proroka, omawia jego metodę datowania przyszłych zdarzeń, próbuje też udowodnić, że u progu nowej epoki przepowiednie Nostradamusa są wciąż aktualne.
Kup Nostradamus o XXI wieku w ulubionej księgarni
Oceny książki Nostradamus o XXI wieku
141 użytkowników ma tytuł Nostradamus o XXI wieku na półkach głównych- Przeczytane 93
- 3. Długa lista zakupów 1
- Poszukuję (głównie e-book n/k) 1
- Historia 1
- Ezoteryka, wróżby, astrologia, zjawiska nadprzyrodzone 🕉 1
- 2013 1
- Rok 2014 1
Cytaty z książki Nostradamus o XXI wieku
Tylko jedno wiemy o przyszłości na pewno, że przejdzie nasze najśmielsze oczekiwania.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nostradamus o XXI wieku
Takie bajdurzenie. Już na dzień dzisiejszy dalekie od kontaktu z rzeczywistością. Duża część interpretacji wydaje się życzeniową teorią spiskową autora, pozostającą kompletnie poza tekstem oryginału. Zupełna strata czasu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrudna, ale ciekawa książka
Trudna, ale ciekawa książka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutor próbuje dopasować wydarzenia historyczne do proroctw Nostradamusa, jednak nie brak mu też sceptycyzmu. Można przeczytać jako ciekawostkę, a nie prawdę objawioną.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTematyka interesująca ale przekaz zasadniczej treści mimo wszystko zaprezentowany w sposób mało wyczerpujący i zbyt często pochodny z innymi podobnymi publikacjami. Na pewno jest to książka, którą można potraktować jako wstęp do rozpoczęcia pogłębiania wiedzy i poszukiwania innych źródeł w tym zakresie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przesycona suchymi faktami, bardzo ciężko byłoby mi przez nią przebrnąć, chwilami ciężko było odnaleźć ciągłość przyczynowo-skutkową.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak sobie, ale dla zabicia nudy idealna.
Tak sobie, ale dla zabicia nudy idealna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStek bzdur. Autor starał się interpretować chronologicznie wybrane przez siebie centurie. Niestety wiele z nich się nie sprawdziło i się nie sprawdzi...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toProroctwa Nostradamusa mają to do siebie, że można je odnieść do wielu wydarzeń. W obliczu różnych katastrof, które nawiedzają świat wielu sięga do przepowiedni Nostradamusa i tam dochodzi do wniosku, że on TO wiedział. Książka mnie rozczarowała i raczej nie sięgnę po nią drugi raz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytało się przyjemnie, co nie zmienia jednak faktu, że w żadne proroctwa nie wierzę, a już zwłaszcza tak niejasne jak te Nostradamusa. Na dobrą sprawę, każdy może je interpretować po swojemu... Patrząc jednak z przymrużeniem oka: "Nie wiem, co ten koleś brał, ale musiało dawać niezłego kopa!" ;)