Psychologia dla każdego

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- Biblioteca práctica de la salud. Psicología práctica
- 2010-01-01
- 2010-01-01
- 978-83-247-1274-8
- Teresa Tomczyńska
"Podręcznik samopomocy", w którym każdy rozdział poświęcony jest jednemu z pojęć psychologicznych, takich jak: myślenie, emocje, charakter. Pomaga zrozumieć własne uczucia i zachowania, przezwyciężyć negatywne emocje, uporać się z niepewnością w relacjach z innymi, a także zmierzyć z samotnością, strachem, niepokojem. Dzięki pytaniom skłaniającym do refleksji i prostym ćwiczeniom rozwija umiejętność bycia sobą, uczy wykorzystywania talentów i życia w sposób bardziej twórczy. Zamieszczone na końcu testy pomogą ocenić jaki masz typ charakteru, czy jesteś odporny na frustrację, czy masz otwarty umysł.
Kup Psychologia dla każdego w ulubionej księgarni
Oceny książki Psychologia dla każdego
43 użytkowników ma tytuł Psychologia dla każdego na półkach głównych- Przeczytane 24
- Psychologia 3
- 5. Psychologia 1
- Psychologia 1
- 01 Mam - książke 1
- Beletrystyka/inne: Zainteresowania różne 1
- Psychologia-pedagogika 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Psychologia dla każdego
Mnie również trudno ocenić tę książkę. Sądząc po tytule, okładce, kolorowej grafice w środku i dużej ilości rysunków, schematów jest adresowana dla każdego. W praktyce była dla mnie trudno zrozumiała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrudno ocenić mi tę książkę i podejrzewam, że opinie na jej temat będą różne. Podręcznik jest dla osób, które wkraczają w świat psychologii albo chcą lepiej poznać i zrozumieć siebie. Teoretycznie jest dla każdego, w praktyce czasami ma się wrażenie, że dany temat jest tak abstrakcyjny, że trzeba się wysilić, aby coś z tego zrozumieć. Niektóre problemy mogą być tak obce, że aż niezrozumiałe, dlatego nie każdemu polecałabym tę pozycję. Niemniej jednak, jeśli dysponuje się odrobiną chęci i skupienia, warto ją przeczytać. Zawiera bardzo dużo skondensowanej i trudnej wiedzy, a niektóre zagadnienia zostały bardzo trafnie ujęte.
Trudno ocenić mi tę książkę i podejrzewam, że opinie na jej temat będą różne. Podręcznik jest dla osób, które wkraczają w świat psychologii albo chcą lepiej poznać i zrozumieć siebie. Teoretycznie jest dla każdego, w praktyce czasami ma się wrażenie, że dany temat jest tak abstrakcyjny, że trzeba się wysilić, aby coś z tego zrozumieć. Niektóre problemy mogą być tak obce, że...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNaprawdę, rewelacyjna książka. Klarowny styl pisania, dobry temat, książka naprawdę otwiera oczy i pomaga, choć w niektórych momentach wydawała się być nieco nudnawa lub trudna. Tak czy tak, czytajcie, czytajcie! Otwiera oczy i ma świetny wpływ na czytelnika.