Urok gry

- 1991-01-01
- 1991-01-01
- 8370200893
Akcja "Uroku gry" toczy się w 1947 roku w USA i we Włoszech. Mike Wynn, bohater głośnej powieści "Ciudad Trujillo", usiłuje zdobyć mikrofilmy z wykazem rezydentów wywiadu III Rzeszy na całym świecie. To samo jest celem organizacji byłych esesmanów "Spinne" ("Pająk"). Doskonale skonstruowaną intrygę wieńczy zaskakująca pointa.
Kup Urok gry w ulubionej księgarni
Oceny książki Urok gry
- (MAM MOBI) 1
- Literatura piękna 1
- Kryminał, thriller 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Urok gry
Ciekawa książka, częste zwroty akcji, aczkolwiek któraś z kolei cudowna ucieczka/ratunek głównego bohatera już nużył. Trochę dość luźno związanych z tematem refleksji politycznych, ale przyjmijmy że to naturalne z racji iż te wydarzenia były dla Autora czymś realnym i świeżym nie jak dla nas historią.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIntryga skonstruowana znakomicie z małą uwagą, iż domyśleć się można kto za czym stoi dość szybko.
Teraz takich książek nie ma kto pisać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJakby książkę odnowić i zrobić kilka korekt byłby to genialny thriller szpiegowski. Tak jest tylko dobry.
Teraz takich książek nie ma kto pisać.
Najlepsza książka o tematyce szpiegowskiej, jaką kiedykolwiek miałem przyjemność przeczytać. Wspaniałe jest tutaj wszystko – język, narracja, klimat, akcja, postacie. Absolutny fenomen.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAndrzej Wydrzyński to jeden z moich ulubionych polskich pisarzy. Autor powieści sensacyjnych i kryminalnych. "Urok gry" to w moim osobistym rankingu nr 2 po książce "Ciudad Trujillo". Dla wielbicieli powieści sensacyjnych to lektura obowiązkowa. Wydrzyński powieścią tą wyprzedził wielu znanych obecnie, zagranicznych autorów współczesnych bestsellerów. Polecam - ciekawa intryga, trzymająca w napięciu do samego końca. Naprawdę warto!
Andrzej Wydrzyński to jeden z moich ulubionych polskich pisarzy. Autor powieści sensacyjnych i kryminalnych. "Urok gry" to w moim osobistym rankingu nr 2 po książce "Ciudad Trujillo". Dla wielbicieli powieści sensacyjnych to lektura obowiązkowa. Wydrzyński powieścią tą wyprzedził wielu znanych obecnie, zagranicznych autorów współczesnych bestsellerów. Polecam - ciekawa...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra detektywistyczno-szpiegowska intryga w klimatach czarnego kryminału. Mamy tu zarówno świetnie odwzorowaną pracę wywiadu, jak i detektywa fajtłapę, femme fatal, a wszystko widziane jakby w świetle słonecznym padającym przez żaluzje do biura nowojorskiego łapacza na Czterdziestej Piątej Ulicy. Lepsza była tylko "Ostatnia Noc w Ciudad Trujillo" ;)